Περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς που επλήγησαν από την χθεσινή θεομηνία επισκέφθηκε ο Γ. Γεωργαντάς

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022, 19:21
Περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς που επλήγησαν από την χθεσινή θεομηνία επισκέφθηκε ο Γ. Γεωργαντάς

Tη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα είναι κοντά στους αγρότες έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γιωργαντάς, ο οποίος επισκέφθηκε περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς που επλήγησαν από τη χθεσινή θεομηνία

Η καταστροφή σε ορισμένες περιπτώσεις είναι καθολική, καθώς τα καιρικά φαινόμενα ήταν ακραία και έπληξαν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περί τα 50.000 στρέμματα καλλιεργειών σε καλαμπόκι, βαμβάκι, σιτάρι, ηλίανθο, φασόλια κ.α. Από τη χθεσινή θεομηνία επλήγησαν επίσης, περιοχές των Σερρών και της Πέλλας.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε πληγείσες περιοχές στον Άγιο Πέτρο, στο Πολύπετρο και στα Κουφάλια και συζήτησε με παραγωγούς. Τόνισε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί και πάλι δίπλα στους αγρότες και ότι οι ζημιές θα αντιμετωπιστούν μέσω του ΕΛΓΑ.

«Τα ακραία χθεσινά καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει πάρα πολύ μεγάλες ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες. Δυστυχώς οι ζημιές αυτές σε πολλές των περιπτώσεων είναι ολοκληρωτικές. Ήδη η Περιφερειακή Διευθύντρια του ΕΛΓΑ μαζί με κλιμάκιο βρίσκεται εδώ προκειμένου να κάνουν την πρώτη αποτίμηση και στη συνέχεια θα ενημερωθούν οι παραγωγοί για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους», υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς

«Η κυβέρνηση και για τις ζημιές του 2021 που ήταν περίπου 350 εκατομμύρια στάθηκε δίπλα στους αγρότες παρόλο που τα έσοδα του ΕΛΓΑ είναι περίπου 160 εκατομμύρια. Όλα τα υπόλοιπα καλύφθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό», πρόσθεσε και διαβεβαίωσε ότι «και φέτος και σε αυτές τις ζημιές θα είμαστε κοντά στους αγρότες όσο πιο άμεσα και πιο δίκαια γίνεται».

«Θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους ίδιους τους παραγωγούς και με τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ενώσεις, προκειμένου να γίνει με τον πιο αξιόπιστο , τον πιο άμεσο και τον πιο δίκαιο τρόπο η καταβολή των αποζημιώσεων», ανέφερε.

Στο Πολύπετρο και στον Άγιο Πέτρο τον κ. Γεωργαντά συνόδευσαν ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης και ο δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης.

Στα Κουφάλια επισκέφθηκε το δημαρχείο Χαλκιδόνας, όπου έγινε σύσκεψη με τον δήμαρχο, Σταύρο Αναγνωστόπουλο και τη συμμετοχή των βουλευτών της ΝΔ Θ. Καράογλου και Δημ. Βαρτζόπουλου και του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Γ. Αρβανιτίδη.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022, 19:21