Περιπατητές έσωσαν τραυματισμένο νεαρό ζαρκάδι στην Ξάνθη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013, 01:10
Περιπατητές έσωσαν τραυματισμένο νεαρό ζαρκάδι στην Ξάνθη
Ένα τραυματισμό αρσενικό νεαρό Ζαρκάδι (Capreolus capreolus) εντόπισαν δύο περιπατητές τη Δευτέρα μέσα στην περιοχή των Στενών του Νέστου.

Αμέσως προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας –Ισμαρίδας ενημερώθηκε για το περιστατικό πραγματοποιώντας κοινή εποπτεία σε συνεργασία με το Δασαρχείο Ξάνθης στο Ανατολικό Δέλτα του Νέστου.

Με τη συνδρομή των οδηγών ποταμού της Riverland (Γραφείο οικοτουρισμού) που υλοποιούσε δράση στην περιοχή μεταφέρθηκε το τραυματισμένο Ζαρκάδι έξω από την περιοχή των Στενών του Νέστου και αφού παραλήφθηκε από την ομάδα επόπτευσης μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο της κας Κικής Τσάκου στην Ξάνθη όπου μετά από γενική αναισθησία, του έγινε περιποίηση και ράψιμο των τραυμάτων που είχε από άγνωστη αιτία στην δεξιά του πλευρά. Μάλιστα μετά την πετυχημένη επέμβαση η κτηνίατρος αποφάσισε να βαφτίσει το ζαρκάδι Alfi.

Το ζαρκάδι μεταφέρθηκε σε ασφαλείς εγκαταστάσεις του Δασαρχείου Ξάνθης όπου θα παραμείνει μέχρι να αναρρώσει πλήρως και να απελευθερωθεί στην περιοχή του.

«Ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση στην έκκληση για βοήθεια και ολοκλήρωση της προσπάθειας διάσωσης και δεύτερης ευκαιρίας για ζωή του Μικρού Alfy, τους περιπατητές που το βρήκανε και ξεκίνησαν την διαδικασία διάσωσης.

Tους συνεργάτες της Riverland που αρκετές φορές έχουνε βγάλει από το Νέστο τραυματισμένα άγρια ζώα, την κα. Κική Τσάκου νέα κτηνίατρο που περνάει την αγάπη της για τα άγρια ζώα μέσα από την δουλειά της, τον Δασοφύλακα κ. Λεωνίδα Ασλανίδη που ως παλιό μέλος του Ερυθρού Σταυρού με γνώσεις στην περιποίηση τραυμάτων συνέβαλε στην σωστή διακομιδή του ζαρκαδιού και τους συναδέλφους του από το Δασαρχείο Ξάνθης για την προετοιμασία του χώρου διαμονής του Αlfi και την περιποίησή του μέχρι να αναρρώσει πλήρως» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Φορέας, προσθέτοντας πως «ευχαριστούμε και όλους εσάς ως αφανείς αγωνιστές που παλεύετε καθημερινά για την δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας στη ζωή των άγιων ζώων και ως αποδέκτες της προσπάθεια σας, πιστέψτε μας είστε πολλοί».

Πηγή:ThrakiToday.gr
Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013, 01:17