Περιπετειώδες ήταν το ταξίδι του πλοίου «Μύκονος», που πραγματοποιούσε από την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, το δρομολόγιο από τον Πειραιά προς Ικαρία – Σάμο – Χίο – Μυτιλήνη και εν συνεχεία Λήμνο και Καβάλα.

Το πρώτο ατύχημα συνέβη στην διαδρομή Μύκονος – Ικαρία, το βράδυ της Παρασκευής, όταν 82χρονος επιβάτης γλίστρησε και έπεσε κατά την είσοδό του στο εσωτερικό του πλοίου από το εξωτερικό κατάστρωμα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον επιβάτη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες μέσα στο πλοίο και με τον κατάπλου του στο λιμένα Εύδηλου, μεταφέρθηκε με ιδιωτικό μέσο συνοδεία γιατρού, στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ικαρίας όπου παραμένει νοσηλευόμενος για περαιτέρω εξετάσεις.

Το επόμενο «ατύχημα» συνέβη στο λιμάνι της Σάμου, όπου διαπιστώθηκε δυσλειτουργία του καταπέλτη. Προσωρινά λύθηκε το πρόβλημα, έγινε η φορτοεκφόρτωση επιβατών και οχημάτων και εν συνεχεία – με μεγάλη καθυστέρηση – δόθηκε άδεια για συνέχιση του ταξιδιού προς Χίο και Μυτιλήνη.

Στην Μυτιλήνη κι αφού το πλοίο είχε περάσει από τη Χίο, αποβιβάσθηκαν οι υπόλοιποι 140 επιβάτες, ενώ με τη συνδρομή ιδιωτικού γερανού έγινε άνοιγμα του καταπέλτη και εκφορτώθηκαν όλα τα οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Μύκονος» δεν ολοκλήρωσε την διαδρομή του, αλλά απέπλευσε τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου από την Μυτιλήνη κενό επιβατών και οχημάτων με προορισμό τον Πειραιά.

ΠΗΓΗ: astraparis.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης