Εγκατάσταση σεισμογράφων στην Κεφαλλονιά από το Αστεροσκοπείο Αθηνών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014, 02:20
Εγκατάσταση σεισμογράφων στην Κεφαλλονιά από το Αστεροσκοπείο Αθηνών
Φορητό σεισμολογικό δίκτυο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, με υπεύθυνο τον ερευνητή Γεράσιμο Χουλιάρα, αναχωρεί από την Αθήνα μέσα στις επόμενες ώρες ευρισκόμενο σε εντεταλμένη αποστολή για την παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας που εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στην Κεφαλλονιά.

Το φορητό δίκτυο θα εγκατασταθεί στην επικεντρική περιοχή του σεισμού των 6R, βόρεια από το Ληξούρι και θα μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, έτσι ώστε να γίνεται άμεση εκτίμηση του σεισμικού κινδύνου.

Η αποστολή θα ταξιδέψει οδικώς και με καράβι από Κυλλήνη προς Κεφαλλονιά, εάν και εφόσον λειτουργούν οι ακτοπλοϊκές γραμμές, καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς στη θαλάσσια περιοχή, που χωρίζει το νησί από την Πελοπόννησο.

Συνεχείς μετασεισμοί

Την ίδια στιγμή δεν σταματάει να «χορεύει» το έδαφος κάτω από τα πόδια κατοίκων της Κεφαλλονιάς, καθώς οι σεισμικές δονήσεις που ακολουθούν τον ισχυρό σεισμό των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είναι συνεχείς.

Στον χάρτη που ακολουθεί με πορτοκαλί αστέρι είναι η σεισμική δόνηση των 5,2R που σημειώθηκε στις 20.45 το βράδυ, ενώ με κίτρινο ο σεισμός των 6R, ο οποίος σημειώθηκε στις 15.55 το μεσημέρι της Κυριακής.

Χάρτης με τους τελευταίες σεισμικές δονήσεις στην περιοχή της Κεφαλλονιάς

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε σε πραγματικό χρόνο τη σεισμικότητα στην περιοχή της Κεφαλλονιάς μέσα από την ιστοσελίδα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:
Ισχυρός σεισμός στην Κεφαλλονιά, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014, 15:58

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014, 02:31