Περισσότερους από 200 τόνους υλικού σε δομές διαμονής προσφύγων διακίνησε το Κέντρο διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης, που λειτουργεί ως προϊόν συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και της ΓΓ Εμπορίου, κατά το πρώτο 20ήμερο της λειτουργίας του.

Πέρα από την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων στις επτά δομές εγκατάστασής τους στην Αττική, επέκτεινε ήδη τη δράση του στην Ειδομένη με την αποστολή 20 τόνων, ενώ σήμερα απέστειλε πάνω από 1.000 κουβέρτες σε στρατόπεδο φιλοξενίας προσφύγων στη Β. Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον αναμενόμενο διπλασιασμό των υπαρχουσών δομών φιλοξενίας (είναι 27 και χρειάζονται ακόμη 30) θα προκύψει τεράστια αύξηση των αναγκών οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα. Αυτήν τη στιγμή το Κέντρο λειτουργεί ως πηγή αναφοράς για τους υπευθύνους κάθε δομής ωστόσο δεν επαρκεί, καθώς όπως τονίζεται θα χρειαστεί περισσότερη βοήθεια σε είδη και σταθερό ειδικευμένο προσωπικό.

Επί του θέματος ο ουσιαστικός διαχειριστής του, αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χρήστος Καπάταης, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ζητά την άμεση ενεργοποίηση των δημοσίων φορέων για την αποτελεσματικότερη παροχή βοήθειας αλλά και τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν περαιτέρω την λειτουργική δυναμική του Κέντρου.

Σημειώνει ότι πρόκειται για μια δομή, μοναδική στη χώρα οργάνωσης, εφοδιασμού, διακίνησης και γενικότερου «συντονισμού της ανθρωπιστικής προσφοράς» η οποία λειτουργεί με εθελοντές και ελάχιστους ειδικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τέτοιοι είναι οι χειριστές ανυψωτικών? φορτωτικών μηχανημάτων οι οποίοι όμως δεν εργάζονται τις αργίες και οι ανάγκες πρέπει να καλύπτονται. Επίσης δεν είναι σταθερής παρουσίας η πολύτιμη -κατά τα άλλα- αρωγή των εθελοντών, ενώ χρειάζεται και η λειτουργία λογιστικής υπηρεσίας καθώς κόβονται κανονικά όλα τα παραστατικά των διακινούμενων φορτίων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης