Τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης, ανήμερα των φοιτητικών εκλογών, το μεσημέρι στον ιστορικό χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εισέβαλε ομάδα περίπου δέκα ατόμων που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Οι άγνωστοι άρχισαν με βιαιότητα να σκίζουν τις αφίσες των παρατάξεων στα προεκλογικά «τραπεζάκια», ενώ στη συνέχεια, πήραν μεταλλικά σκαμνάκια και άρχισαν να χτυπούν τα κάγκελα του διαδρόμου, πίσω από τα οποία είχαν κρυφτεί αρκετοί φοιτητές. «Ο ήχος πολλαπλασιαζόταν σοκαριστικά, ενισχύοντας τον πανικό», περιέγραψε ο πανεπιστημιακός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της εισβολής, μια παρέα καθηγητών του ιδρύματος ήταν στον προαύλιο χώρο (η Αρχιτεκτονική λειτούργησε διεκπεραιώνοντας εκκρεμότητες διοικητικής φύσεως). Βλέποντας την ομάδα των εισβολέων, οι καθηγητές επιχειρήσαν να την εμποδίσουν, ρωτώντας τους λόγους που έσπαζαν τζάμια, τραπεζάκια κ.λπ. Τη στιγμή εκείνη ένας από τους νεαρούς αντέδρασε χτυπώντας στο κεφάλι πανεπιστημιακό και κλωτσώντας έναν δεύτερο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το τρίτο περιστατικό βίας κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών, που καταγγέλλεται.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το patrastimes.gr, λίγο πριν τις 9.00 το πρωί της Τετάρτης, στο κτήριο του πρώην Πολυκλαδικού στην Πάτρα, όπου διεξάγονταν οι φοιτητικές εκλογές, ομάδα ατόμων αντίπαλων παρατάξεων επιτέθηκαν σε φοιτητή του Τμήματος Φιλολογίας, υποψήφιο της ΔΑΣΠ και προσπάθησαν να ξεκρεμάσουν το μεγάλο πανό που έχει στήσει η παράταξη. Το συγκεκριμένο πανό γράφει «Δεν ανήκω σε παράταξη», και από αυτό το σύνθημα «βγαίνουν» και τα αρχικά της παράταξης (ΔΑΣΠ), η οποία κατεβαίνει ως ανεξάρτητη. Ο σπουδαστής δέχθηκε μπουνιές και κλωτσιές και φέρει μώλωπες στο σώμα του. Μέλη της παράταξης καταγγέλλουν ότι από την πρώτη στιγμή που κατέβηκε το ψηφοδέλτιο, υποψήφιοι δέχονταν απειλές για να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιστατικά βίας σημειώθηκαν και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), όπως κατήγγειλε φοιτήτρια στο zougla.gr. Συγκεκριμένα, γυαλιά-καρφιά τα έκαναν άγνωστοι που εισέβαλαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και αφού πρώτα έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, στη συνέχεια, πήραν και την κάλπη και την έκαψαν στο προαύλιο της Σχολής.

Σημειώνεται ότι όπως καταγγέλθηκε στο zougla.gr από φοιτήτρια η οποία δεν διευκρίνισε το τμήμα στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό, οι βάνδαλοι δεν ήταν φοιτητές.



σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης