Επαρκή στοιχεία ώστε να ληφθεί σοβαρά υπόψη το ενδεχόμενο ο τάφος να ανήκει στον Ηφαιστίωνα εκτιμά ότι υπάρχουν η Κατερίνα Περιστέρη.

Η γνωστή αρχαιολόγος, που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Κύπρο, επιμένει στο γεγονός ότι το μνημείο χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα κι ότι οικοδομήθηκε για μια ιστορική προσωπικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επικεφαλής της διασημότερης ανασκαφής των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα μίλησε χθες σε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα τις ανασκαφές του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, ενώ σήμερα απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε διάσκεψη τύπου.

«Η αρχαιολογία είναι μαγεία. Δεν ξέρουμε το αύριο τι μας επιφυλάσσει» απάντησε στο ερώτημα αν αναμένονται κι άλλες αποκαλύψεις στην Αμφίπολη. Όπως ανέφερε, η επιστημονική έρευνα έχει δώσει κι άλλα σημεία που μελλοντικά θα μπορούσαν να ανασκαφούν. Σημείωσε ωστόσο ότι στο στάδιο αυτό προέχει να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και στερέωσης ώστε να μπορέσει να γίνει επισκέψιμο. Ο πρύτανης Κωνσταντίνος Χριστοφίδης ανακοίνωσε δύο συμφωνίες του ιδρύματος με τη διακεκριμένη αρχαιολόγο. Η πρώτη αφορά επίσκεψη της Κατερίνας Περιστέρη στην Κύπρο το ερχόμενο καλοκαίρι προκειμένου να διδάξει στους μαθητές λυκείων του Θερινού Σχολείου, σχετικά με την έρευνα στην Αμφίπολη. Η δεύτερη, αφορά στην αναζήτηση τρόπων ώστε φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου να συνεργαστούν μαζί της στις έρευνες της Αμφίπολης.

Παράλληλα, η Κ. Περιστέρη, απαντώντας σε ερώτηση αν θα ανέσκαπτε ποτέ στο νησί ανέφερε ότι αγαπά την επιστήμη της τόσο που θα ήθελε να σκάψει οπουδήποτε, «πόσω μάλλον σε ένα νησί πλούσιο σε πολιτισμό και αρχαιολογική αξία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εύχομαι να προχωρήσει η έρευνα για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και να φέρουμε τον πολιτισμό μπροστά από οτιδήποτε άλλο» είπε κλείνοντας τη διάσκεψη η Κ. Περιστέρη.

Πηγή: philenews.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης