Καταφθάνουν οι πρώτοι μετανάστες στη χώρα μας από την Τουρκία, έπειτα από την εντολή που έδωσε ο Ταγίπ Ερντογάν στην τουρκική συνοριοφυλακή να ανοίξουν τα σύνορα προς την Ευρώπη και να επιτρέψουν σε μετανάστες και πρόσφυγες να περάσουν ελεύθερα προς την ελληνική επικράτεια. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το πρώτο γκρουπ προσφύγων-μεταναστών, αποτελούμενο από 300 άτομα, ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι από την Αδριανούπολη με προορισμό την Ελλάδα.

Το βίντεο που μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δείχνει τους πρώτους μετανάστες να διασχίζουν τη συνοριακή γραμμή μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στα παράλια της Τουρκίας και ετοιμάζονται να περάσουν από τη Σμύρνη, τα Δαρδανέλια και το Αϊβαλί προς τα ελληνικά νησιά.

Ο Ταγίπ Ερντογάν υλοποίησε τον εκβιασμό του προς την Ε.Ε. για την απελευθέρωση των μεταναστευτικών ροών, έπειτα από τον θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτικών στο Ιντλίμπ.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Τούρκος δημοσιογράφος δείχνει εικόνες από τους μετανάστες οι οποίοι περπατούν στην τουρκική πλευρά κατευθυνόμενοι προς τη χώρα μας, λέγοντας συγκεκριμένα ότι οι μετανάστες περνούν τα σύνορα με προορισμό την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

Η Τουρκία δεν θα σταματά τους μετανάστες στα σύνορά της

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, εκατοντάδες μετανάστες έχουν ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Τουρκία και κατευθύνονται προς τα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αφού ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Άγκυρα πλέον δεν θα σταματά τους πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT και ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός NTV μετέδωσαν εικόνες από μερικές δεκάδες ανθρώπους, τους οποίους παρουσίασαν ως μετανάστες που κατευθύνονται προς τα σύνορα με την Ελλάδα.

Το πρακτορείο DHA μετέδωσε ότι περίπου 300 Σύροι, Ιρακινοί ακόμα και Ιρανοί μετανάστες κατευθύνονται προς τα σύνορα στην Αδριανούπολη. Την ίδια πληροφορία μετέδωσε και το πρακτορείο Demiroren.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, που πρόσκειται στην τουρκική κυβέρνηση, η απόφαση «να ανοίξουν οι πόρτες» από την Τουρκία ελήφθη στη διάρκεια έκτακτου συμβουλίου ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

To Demiroren πρόσθεσε εξάλλου ότι άλλη ομάδα μεταναστών έχει συγκεντρωθεί στις ακτές των Δαρδανελίων με σκοπό να περάσουν με βάρκες στην Ελλάδα.

Εξάλλου το TRT μετέδωσε ότι δεκάδες άνθρωποι προσπάθησαν να περάσουν το συνοριακό πέρασμα Καπίκουλε και να εισέλθουν στη Βουλγαρία, όμως οι αρχές εκεί δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στο βουλγαρικό έδαφος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης