«Πεσμένη» η κίνηση στα λιμάνια

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011, 11:00
«Πεσμένη» η κίνηση στα λιμάνια
Αν και πλανάται η απειλή των απεργιακών κινητοποιήσεων από τους ναυτεργάτες μετά τις 20 του μηνός, το δεύτερο «κύμα» των αδειούχων του Ιουλίου ετοιμάζεται να σαρώσει από σήμερα τα λιμάνια, δίνοντας οικονομική «ανάσα» στα νησιά.

Ο ακτοπλοϊκός στόλος είναι έτοιμος να μεταφέρει περίπου ένα εκατομμύριο επιβάτες στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ περισσότεροι από 200.000 ταξιδιώτες αναμένεται να κάνουν απόβαση στους κοντινούς προορισμούς του Σαρωνικού.

Η κίνηση των επιβατών το πρώτο εξάμηνο του 2011 παρουσίασε αυξομειώσεις ανά μήνα, που κυμαίνονται από 7% μέχρι 15% σε σχέση με πέρσι ανάλογα με τη γραμμή. Τα πρώτα στοιχεία για τον Ιούνιο δείχνουν ότι η κίνηση ήταν σχετικά «πεσμένη», με εξαίρεση τις μικρές «αποδράσεις» του Σαββατοκύριακου και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Η έξοδος Ιουλίου θα είναι βαρόμετρο για την κίνηση των νησιών στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται ότι υπάρχει ακόμα επάρκεια εισιτηρίων για όλους τους προορισμούς, ακόμα και για τις μέρες της μεγάλης εξόδου, που αναμένεται να είναι από σήμερα μέχρι αρχές Αυγούστου.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011, 11:02