Πέταξε το κράνος και έφυγε

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013, 11:59


Την ώρα που στη γειτονική Ιταλία οι αστυνομικοί των δυνάμεων καταστολής βγάζουν τα κράνη, κατεβάζουν τις ασπίδες και ενώνονται με τους διαδηλωτές, στην Ελλάδα ένας αστυνομικός των YMET, πετώντας με δύναμη το κράνος του στο έδαφος, «διαρρηγνύει τα ιμάτιά του» γιατί οι ανώτεροί του δεν δίνουν εντολή ώστε να γίνει αστυνομική επέμβαση στην πορεία που πραγματοποίησαν χτες οι αγρότες στο Σύνταγμα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσιάζει σήμερα το zougla.gr, ο αστυνομικός, σε έξαλλη κατάσταση, καταριέται τους προϊσταμένους του επειδή δεν του… δίνουν εντολή να επέμβει και να «καθαρίσει» την πορεία.

«Δεν έχουμε διοικητή ταξίαρχο να δώσει εντολές, χάνουμε την αξιοπρέπειά μας που καθόμαστε και ανεχόμαστε αυτούς» φωνάζει έξαλλος κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν οι αγρότες της Κρήτης το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενοι για τον νέο φόρο στα ακίνητα και στα αγροτεμάχια.
(Όσα προηγήθηκαν της... έκρηξης του αστυνομικού)

Πάντως, είναι απορίας άξιον πώς ένα όργανο της τάξης αντιλαμβάνεται το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη να διαμαρτύρεται και να διεκδικεί το δίκιο του...

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του παναγροτικού συλλαλητηρίου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013, 19:52