Πετροπόλεμος ΜΑΤ-προσφύγων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016, 17:00
Πετροπόλεμος ΜΑΤ-προσφύγων
Από έντονα επεισόδια, πετροπόλεμο και 27 προσαγωγές σημαδεύτηκε η αστυνομική επιχείρηση στον κόμβο Κουτσελιού στα Ιωάννινα, προκειμένου να ανοίξει εκ νέου η Εγνατία έπειτα από διαμαρτυρία 200 προσφύγων στο σημείο.

Στα άτομα που έχουν προσαχθεί περιλαμβάνονται δύο τουλάχιστον μέλη ισπανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που εδώ και ημέρες δραστηριοποιείται μέσα στον καταυλισμό του Κατσικά.Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης, σημειώθηκαν επεισόδια όταν πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και ξύλα προς τους αστυνομικούς.

Η Εγνατία Οδός η οποία ήταν αποκλεισμένη από το απόγευμα της Τετάρτης και πλέον άνοιξε και η κυκλοφορία διεξάγεται πλέον ομαλά.

Σημειώνεται, ότι πριν την επέμβαση έγιναν διαπραγματεύσεις του δημάρχου Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα και αξιωματικών της αστυνομίας με τους πρόσφυγες, οι οποίοι ζητούν επίμονα να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στον Κατσικά. 
Η ένταση ωστόσο έχει μεταφερθεί στον καταυλισμό του Κατσικά. Οι πρόσφυγες εκτοξεύοντας πέτρες έσπασαν το φυλάκιο της Αστυνομίας που βρίσκεται στην είσοδο του χώρου. Λίγο αργότερα, πέντε φαντάροι, οι οποίοι βρίσκονταν στη σκηνή του στρατού μέσα στη δομή, δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους και πέτρες από τους πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να βγουν έξω από το κέντρο.

Από το χώρο του καταυλισμού αποχώρησαν και τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος και για τους ίδιους. Οι πρόσφυγες έχουν προχωρήσει σε καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδο του καταυλισμού ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι όσοι έχουν συλληφθεί από την Αστυνομία.

Λίγη ώρα αργότερα, εθελοντές – αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες προχώρησαν σε κατάληψη του Δημαρχείου της πόλης των Ιωαννίνων. Νωρίτερα δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης, εξέφραζαν την απορία τους, γιατί οι “αλληλέγγυοι” αδυνατούν να κατανοήσουν ότι ο Δήμος δεν έχει ουσιαστική αρμοδιότητα στο ζήτημα. Η κατάληψη έληξε λίγο μετά τις 19:00, καθώς οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.


(Φωτορεπορταζ: Χάρης Καλαμπόκης, DVART)

Πηγή: Epiruspost.gr, http://epirus-tv-news.blogspot.gr/, www.epirusnews.eu

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016, 02:25