Σταθεροποίηση στα κρούσματα στην περιοχή της Αττικής διέκρινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος σημείωσε πως είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε τα μέτρα που έχουμε ήδη πάρει ώστε να μη χρειαστούν νέοι περιορισμοί.

«Φαίνεται ότι στην Αττική δεν έχουμε εισαγόμενα κρούσματα, καθώς το 99% περίπου των κρουσμάτων είναι άνθρωποι που μένουν στην περιοχή. Και αυτό είναι θετικό. Γενικά τα εισαγόμενα κρούσματα στη χώρα έχουν περιοριστεί περίπου στο 9%. Επομένως, αυτό που έχει σημασία με αυτή την εικόνα σταθεροποίησης είναι να εφαρμόζουμε τα μέτρα που έχουμε ήδη πάρει. Αν το κάνουμε, δεν χρειάζεται η λήψη κανενός νέου μέτρου. Χρειάζεται προσοχή στις συρροές, γιατί φαίνεται ότι ειδικά στην Αττική, που μας απασχολεί ιδιαίτερα, το 1 στα 4 κρούσματα προέρχεται από συρροές. Που σημαίνει ότι σε κοινωνικές εκδηλώσεις, σε σημεία συγχρωτισμού, πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ και να τηρούμε τα μέτρα που ισχύουν» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή ανησυχίας οι χώροι εργασίας

Ως πρώτη πηγή ανησυχίας ο κ. Πέτσας είπε ότι είναι οι χώροι δουλειάς και από εκεί και πέρα οι κοινωνικές εκδηλώσεις. Επιπλέον ανακοίνωσε ότι θα επαναληφθούν τα τεστ σε σταθμούς του Μετρό ή σε άλλα σημεία ΜΜΜ για να δούμε ποια είναι πραγματικά η διασπορά που συνδέεται με τα ΜΜΜ.

«Στο μεταξύ, βάζουμε καινούρια λεωφορεία ώστε τις ώρες αιχμής να αντιμετωπίσουμε τον πολύ μεγάλο συγχρωτισμό. Έχουν ξεκινήσει ήδη, εδώ και μερικές ημέρες, να κυκλοφορούν τα νέα λεωφορεία και αναμένεται να πλησιάσουμε τα εκατό μέχρι το τέλος του μήνα. Στο μετρό και τον ηλεκτρικό είναι πιο δύσκολο να προσθέσει κανείς συρμούς» συνέχισε, ενώ σημείωσε ότι το κυλιόμενο ωράριο και η τηλεργασία ήταν για να αποφορτιστεί ο κόσμος από τα μέσα μεταφοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημείωσε επίσης ότι τα 400 κρούσματα ημερησίως στην Ελλάδα δεν έχουν σχέση με την επιθετική αύξηση που βλέπουμε στην υπόλοιπη Ευρώπη.

«Καταλαβαίνουμε όλοι ότι τα μέτρα εφαρμόζονται στην Ελλάδα. Γιατί η κυβέρνηση και οι ειδικοί έχουμε δράσει πιο νωρίς και πιο αποφασιστικά από άλλες χώρες. Δεν αφήσαμε το πράγμα να ξεφύγει. Για φανταστείτε μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα να είχε 5.000 κρούσματα σήμερα; Δεν είμαστε εκεί. Άρα αυτό πρέπει να το πιστώνουμε στους πολίτες» δήλωσε, ενώ για τη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους είπε ότι δεν υπάρχει ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος όσον αφορά τη σύμπτωση των εποχικών ιώσεων με τον κορωνοϊό, το σύστημα θα πιεστεί και γι’ αυτό η κυβέρνηση το ενισχύει με ΜΕΘ.

Τέλος για τη δίκη της Χρυσής Αυγής είπε ότι ιστορία έχει κρίνει ποιος προσπάθησε να συμπλεύσει ή να εκμεταλλευτεί τις ψήφους της και ποιος ήταν σταθερά απέναντι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης