Σε παιχνίδι με πολιτικές διαστάσεις μετατρέπεται ένα τουρνουά σκακιού, το οποίο διεξάγεται στη Χαλκίδα, φιλοξενώντας έναν διεθνούς φήμης Τούρκο παίκτη και φιλέλληνα, ονόματι Suat Atalik.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μία, η σκακιστική Ομοσπονδία της Τουρκίας δεν του επιτρέπει να συμμετάσχει αποκλείοντάς τον από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα και από την άλλη, η ελληνική ομοσπονδία του «κλείνει την πόρτα», υιοθετώντας «κατά το δοκούν» τις αποφάσεις άλλων σωματείων.

Η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος καταγγέλλει ότι η TCF (Σκακιστική Ομοσπονδία της Τουρκίας) επιβάλλει τις αποφάσεις της μέσω της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, η οποία με αυταρχικό τρόπο έφτασε στο σημείο να αντιπαρατεθεί μαζί της, διότι της αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε μια διφορούμενη απόφαση.

Να σημειωθεί ότι η ΕΣΟ είναι η μόνη Ομοσπονδία στον κόσμο που δέχτηκε να εφαρμόσει την απόφαση της TCF.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σφοδρή αντιπαράθεση

Αποκαλυπτικός εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου που έγινε το πρωί της Τρίτης, ο Τούρκος σκακιστής, αναφέροντας ότι αιτία του αποκλεισμού του στάθηκε η άρνησή του να υπογράψει έγγραφο της τουρκικής Ομοσπονδίας, η οποία τον καλούσε να δεσμευτεί ότι εξερχόμενος από τη χώρα του δεν θα στρεφόταν εναντίον του Συντάγματος και του προέδρου της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, οι ποινές που του επιβάλλονται οφείλονται στη χρόνια αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο της TCF.

Απόρροια της άρνησής του ήταν η TCF να απαιτήσει από την ελληνική σκακιστική Ομοσπονδία να μην αναγνωρίσει το τουρνουά Νεγρεπόντε 2012 που διεξάγεται στη Χαλκίδα και να μην συμμετάσχουν άλλοι αθλητές.

Όπως καταγγέλλεται, η ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία σαμποτάρισε το τουρνουά Νεγροπόντε με τις απαγορεύσεις της, τη μη χορήγηση υλικού ηλεκτρονικών σκακιερών και ρολογιών, αποκλεισμό διαιτητών, ακύρωση έγκρισης του τουρνουά, χωρίς να συνεδριάσει το Δ.Σ., μόνο με τις υπογραφές του Προέδρου κ. Γεωργίου Μακρόπουλου και του Γενικού Γραμματέα κ. Παναγιώτη Νικολόπουλου.

Ακόμη και μετά την επιστολή απόσυρσης του κ. Suat Atalik η ΕΣΟ συνεχίζει να τιμωρεί την Ακαδημία για την άρνησή της να υλοποιήσει την απόφαση του Δ.Σ. της 30-06-2012.

Η Ομοσπονδία Χαλκίδας θα ζητήσει από την Γ.Γ. Αθλητισμού να εφαρμοστεί κατά γράμμα ο αθλητικός νόμος και να διερευνηθεί η υπόθεση.

Το τουρνουά των… συζύγων στο zougla radio


(Oικογενειακή… υπόθεση)

Για πρώτη φορά στην ιστορία του σκακιού διεξάγεται στη Χαλκίδα μία παρτίδα μεταξύ δύο συζύγων…Οι σύζυγοι...

Πρόκειται για μία εκδήλωση στο πλαίσιο των διεθνών σκακιστικών εκδηλώσεων «Negreponte 2012» στην οποία θα «κονταροχτυπηθούν» πνευματικά ο GΜ Suat Atalik με τη σύζυγό του την IM/WGM Ekaterina Atalik…

Η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» διοργανώνει το φιλικό σκακιστικό ματς.

Μετά από ένα δύσκολο αγώνα νικητής αναδείχτηκε ο γκρανμέτρ του είδους, ο Suat. Όπως φαίνεται η σύζυγος κυριαρχεί στο σπίτι, ενώ ο Τούρκος στο… σκάκι!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης