Δεν έχουν τέλος οι περιπέτειες για τους ομολογιούχους που έχασαν μεγάλα χρηματικά ποσά έπειτα από το κούρεμα των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, το περίφημο PSI.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από την τεράστια οικονομική καταστροφή που υπέστησαν και λίγες μόνο ώρες μετά την αυτοκτονία ομολογιούχου στη Θεσσαλονίκη, μέλη του συλλόγου τα οποία σήμερα το απόγευμα πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στο μέγαρο μουσικής συνελήφθησαν χωρίς… κανέναν λόγο. Οι μικροομολογιούχοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο, καθώς εκείνη την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρουσίαζε σε ειδική εκδήλωση τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη Συνταγματική αναθεώρηση.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, αστυνομικοί συνέλαβαν, σύμφωνα με καταγγελίες, τον πρόεδρο του συλλόγου Γιάννη Μαρινόπουλο και άλλους τέσσερις ομολογιούχους, χωρίς καμιά κατηγορία και τους οδηγήσαν στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος. Παράλληλα κατασχέθηκε και το πανό που είχαν μαζί τους τα μέλη του συλλόγου.

Έξω από το Α.Τ. Συντάγματος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βάθος διακρίνονται οι προσαχθέντες και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης

To zougla.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Γ. Μαρινόπουλο:


Το zougla.gr συνομίλησε με τον αντιπρόεδρο των ομολογιούχων Γ. Τσολιά

Όλα αυτά έρχονται, ένα εικοσιτετράωρο μετά την αυτοχειρία Χρήστου Μπελέσκα, ενός εκ των 15.000 οικογενειαρχών που αγόρασαν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου. Ο αυτόχειρας, κάτοικος Δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε άθλια οικονομική κατάσταση. Το απόγευμα της Τρίτης, η γυναίκα του τον εντόπισε απαγχονισμένο σε ένα δασύλλιο, στην περιοχή της Σωζόπολης.

Ο αυτόχειρας ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη στη Χαλκιδική με λεωφορείο των ΚΤΕΛ, προκειμένου να απομονωθεί στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας. Τελικά, αυτοκτόνησε την ημέρα των γενεθλίων του, που συμπίπτει με την ημέρα θανάτου του πατέρα του.

Με πόνο ψυχής η σύζυγος του 57χρονου μίλησε για τα αίτια που οδήγησαν τον άντρα της στο απονενοημένο διάβημα. Από το «κούρεμα» των ομολόγων και μετά, ο άτυχος άντρας είχε βυθιστεί σε κατάθλιψη. Είχε δώσει αρκετές φορές δείγματα πως θέλει να βάλει τέρμα στη ζωή του.

Ακούστε τι δήλωσε στο thestival.gr:

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος-Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης