Π.Φ.Π.Ο: Να μην δημιουργούνται προβλήματα σε όσους φροντίζουν αδέσποτα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020, 21:39
Π.Φ.Π.Ο: Να μην δημιουργούνται προβλήματα σε όσους φροντίζουν αδέσποτα

Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία θα αποστείλει επιστολή σε όλα τα αστυνομικά τμήματα ώστε να μην δημιουργούνται κωλύματα σε ανθρώπους που φροντίζουν αδέσποτα ζώα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Στο σημερινό του διάγγελμα ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε, ότι απαγορεύεται η άσκοπη και  η χωρίς αιτία κυκλοφορία μας λόγω της γνωστής πανδημίας .

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος δήλωσε στην επίσημη του Υπουργείου σελίδα του τα παρακάτω.

"Η μέριμνα για τα ζώα, ειδικά στις πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, δεν παύει να αποτελεί καθημερινή μας ευθύνη ".

Η σίτιση και η παροχή νερού σε ζώντα πλάσματα για να μην πεθάνουν είναι σκοπός ιερός .

Επομένως σιτίζουμε και δίνουμε νερό στα αδέσποτα ζώα  τηρώντας όλες τις οδηγίες του κράτους και λαμβάνοντας υπόψη μας ότι η κανονικότητα των προηγούμενων μηνών και ετών  δεν μπορεί να είναι και η κανονικότητα του σήμερα.

Ο Υπουργός στις ίδιες δηλώσεις του ανακοινώνει, ότι ζήτησε από τους Δήμους να παρέχουν βοήθεια τόσο στα αδέσποτα όσο και στα δεσποζόμενα σε ειδικές περιπτώσεις .

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους Δήμους της χώρας να υπακούσουν στις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών και  να παρέχουν επαρκή και καλή  τροφή στα αδέσποτα  μέσω των φιλοζωικών συλλόγων και των άλλων φιλόζωων πολιτών ή  και με ίδιες δυνάμεις για όσο χρονικό διάστημα  διαρκέσει η κρίση.

Στις περιπτώσεις που ανακύπτουν προβλήματα καλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τα φιλοζωικά τους σωματεία για να παρεμβαίνουν  και σε δεύτερη φάση να μας ενημερώνουν στο info@pfpo.gr

ώστε να επιλύονται .

Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία θα αποστείλει επιστολή σε όλους τους Δήμους για παροχή επιπλέον τροφής στα αδέσποτα  και τις Αστυνομικές Διευθύνσεις για να μην δημιουργούν προσκόμματα στους πολίτες που μεταβαίνουν  προς σίτιση των ζώων, αδέσποτων και  των δεσποζόμενων , που βρίσκονται μακριά από την οικία τους .

Η ΠΦΠΟ συνιστά ψυχραιμία στους πολίτες , τήρηση των κυβερνητικών μέτρων και υπευθυνότητα.

Δυστυχώς την ανευθυνότητα κάποιων πολιτών την πληρώνουμε τώρα όλοι.

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (66 Σωματεία)και την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 118 Ζωοφιλικών Σωματείων

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020, 21:45