Φωτορεπορτάζ από τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 11:26
Φωτορεπορτάζ από τις απεργιακές κινητοποιήσεις
Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 14.00 οι απεργιακές συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ και των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση από τις 10.30 στην Ομόνοια.

Λόγω των κινητοποιήσεων το κέντρο της Αθήνας ήταν για πολλή ώρα απροσπέλαστο.
Κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα

Κλειστός από τις 10.00 το πρωί είναι ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, λόγω των συλλαλητηρίων στο κέντρο της Αθήνας.Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, που πραγματοποιεί 48ωρη απεργία (σήμερα και αύριο) ενάντια στη διαθεσιμότητα.

Εκτός από τους δημόσιους υπαλλήλους, στην απεργία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα και οι δάσκαλοι, ενώ συνεχίζονται οι πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε κινητοποιήσεις έχουν προβεί και οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να πραγματοποιούν από χθες τριήμερη απεργία και τους εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία να απεργούν σήμερα και αύριο.

Το παρόν στις συγκεντρώσεις έδωσαν και βουλευτές όπως ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μίλησε στην Τηλεόραση της Ζούγκλας.


Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησε η ΓΣΕΕ από τις 11.00. Στη στάση εργασίας συμμετείχαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, η ΟΜΕ - ΟΤΕ και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Λόγω της συμμετοχής των σιδηροδρομικών στην κινητοποίηση, στο παραπάνω διάστημα δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ οι συρμοί του μετρό έφθαναν μέχρι τον σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013, 14:49