Ποιοι απεργούν σήμερα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, 08:07
Ποιοι απεργούν σήμερα
Προβλήματα στις μετακινήσεις, αλλά στις συναλλαγές των πολιτών με δημόσιες υπηρεσίες, αναμένεται να προκαλέσει η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι βάζουν «λουκέτο» για τις διαδικασίες της αξιολόγησης ενώ η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την προκήρυξη νέας αποχής «από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου».

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Για τον λόγο αυτό δημόσια νοσοκομεία, προνοιακές μονάδες, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Στην κινητοποίηση μετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με την κυβέρνηση με αφορμή την αξιολόγηση και τους ελέγχους των μονιμοποιήσεων.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις θα συμμετάσχει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας η οποία καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ έξω από τον Άρειο Πάγο.

Στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας.

Την Τρίτη, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα κρατήσουν ακινητοποιημένα τα οχήματα, από τις 11:00 έως τις 16:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 17:00 το απόγευμα.

Στάση εργασίας στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 13:00 έως τις 17:00.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, 08:07