Βαθαίνει το ρήγμα στους κόλπους της Δικαιοσύνης μετά τη νέα πειθαρχική έρευνα που διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλους, βάζοντας στο στόχαστρο ευθέως την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα αυτή αναμένεται να πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί στον Άρειο Πάγο. Πρόκειται άλλωστε για την πρώτη φορά που διατάσσεται πειθαρχική έρευνα σε βάρος εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αμφισβητώντας τη νομιμότητα των ενεργειών της στην υπόθεση Βγενόπουλου.

Αφορμή για τον πειθαρχικό έλεγχο που διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης ήταν η αναφορά που είχε καταθέσει ο Εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Αγγελής ο οποίος επέρριπτε ευθύνες σε συναδέλφους εισαγγελείς όπως η κ. Γεωργία Τσατάνη και ο Νίκος Ορνεράκης αλλά και στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καθώς και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο.

Την έρευνα ανέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός στα αρμόδια όργανα επιθεώρησης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνο πάντως που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση είναι πως πρόκειται για παράλληλη έρευνα για την ίδια υπόθεση.

Από τις 25 Φεβρουαρίου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη έχει διατάξει έρευνα -ποινική προκαταρκτική εξέταση – προκειμένου να ερευνηθούν τα καταγγελλόμενα από τον εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή, ότι προσπάθησαν να τον εμποδίσουν και να μην εκτελούνται τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής προς την Κύπρο.

Επίσης ακόμη δεν έχει διερευνηθεί η καταγγελία του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου για παράβαση καθήκοντος και απόπειρα δωροληψίας.

Kαταγγελία την οποία έχει αρνηθεί η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζοντας τα λεχθέντα «συκοφαντικά».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης