Πειθαρχική έρευνα μετά τη σύλληψη υπαρχιφύλακα στην Πάτρα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017, 17:59
Πειθαρχική έρευνα μετά τη σύλληψη υπαρχιφύλακα στην Πάτρα
Πειθαρχική έρευνα διέταξε το Yπουργείο Δικαιοσύνης μετά τη σύλληψη του σωφρονιστικού υπαλλήλου (υπαρχιφύλακας) στις φυλακές της Πάτρας για διακίνηση ναρκωτικών, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και δωροδοκία και δωροληψία.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κίνησε ήδη την πειθαρχική διαδικασία κατά του υπαλλήλου, απευθύνοντας ταυτόχρονα ερώτημα προκειμένου να τεθεί σε αργία. Μέχρι να ληφθεί ωστόσο οριστική απόφαση ο κατηγορούμενος σωφρονιστικός υπάλληλος θα τεθεί σε αναστολή άσκησης των καθηκόντων του. Παράλληλα, ενεργοποιείται η διαδικασία πειθαρχικής έρευνας από Εισαγγελικό λειτουργό για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ως προς τη φυλακή, και τη διερεύνηση τυχόν (πειθαρχικών) ευθυνών υπαλλήλων.

«Τα ναρκωτικά δεν έχουν θέση στη φυλακή· σ’ αυτό δεν υπάρχει ουδεμία ανοχή. Η πολιτεία αντιμετωπίζει το πρόβλημα των ναρκωτικών στη φυλακή με ελέγχους, αλλά και με προγράμματα απεξάρτησης. Κάθε άλλη επαφή με τα ναρκωτικά διώκεται και τιμωρείται άμεσα όπως ορίζει ο νόμος» τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017, 18:04