Προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκαλεί η χιονόπτωση και ο παγετός που επικρατεί τις τελευταίες ώρες σε πολλές περιοχές της Αττικής και της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως ενημερώνει η Περιφέρεια Αττικής θα παραμείνουν κλειστά τα εξής σχολεία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Περιφερειακή Ενότητας Ανατολικής Αττικής

-Δήμος Σαρωνικού: Στην περιοχή Κουβαρά παραμένουν κλειστά το Δημοτικό Κουβαρά το Γυμνάσιο Πέτας και το Νηπιαγωγείο Κουβαρά.

-Δήμος Μαραθώνα: ΕΕΕΕΚ Παμμακάριστος, 2ο Γυμνάσιο Βουτζά, Σχολικές μονάδες Δημοτικής Ενότητας Βαρνάβα, Σχολικές μονάδες Τοπικής Ενότητας Γραμματικού. Οι λοιπές σχολικές μονάδες του Δήμου Μαραθώνα θα λειτουργήσουν κανονικά, με την επιφύλαξη επανεκτίμησης της κατάστασης στην περίπτωση επιδείνωσης του καιρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Δήμος Αχαρνών: Όλα τα σχολεία κλειστά λόγω Πολιούχου Αγ. Βλασίου.

-Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου: Παραμένουν κλειστά : 1. Ειδικό Νηπιαγωγείο Νταού Πεντέλης. 2. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νταού Πεντέλης.Τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλου Δήμου Ωρωπού θα παραμείνουν κλειστά.

-Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής: Θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Φυλής ενώ στο δήμο Μάνδρας κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Βίλια και Κριεκούκι.

-Στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα: Κλειστά θα παραμείνουν στους δήμους: Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης – Πεύκης, δημοτικής ενότητας Εκάλης, Κηφισιάς, Βριλησσίων, σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Πεντέλης (Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Μελισσίων).

Σημειώνεται ότι ο κάθε δήμος μπορεί να εκτιμήσει, κατά περίπτωση, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η υπό εξέλιξη χιονόπτωση και ενδέχεται να μην λειτουργήσουν και άλλα σχολεία. Για τον λόγο αυτό οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους δήμους.

Κλειστά σχολεία σε Μακεδονία και Θράκη λόγω παγετού

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο δήμο Φλώρινας, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση θα αρχίσουν το πρωί της Τετάρτης τα μαθήματα στα σχολεία, στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Βοΐου, Σερβίων – Βελβεντού, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Γρεβενών, Δεσκάτης και Πρεσπών Φλώρινας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης