Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα των διακοπών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διακοπές ρεύματος διάρκειας μίας ώρας ανά περιοχή στο ηπειρωτικό δίκτυο της χώρας και στην Κρήτη περιλαμβάνει το πρόγραμμα περικοπών που ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Οι διακοπές προγραμματίζονται για το διάστημα από τις 7 ως τις 11 το βράδυ. Ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση ότι το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και συνεπώς οι ώρες των διακοπών μπορεί να διαφοροποιηθούν από τον προγραμματισμό.

Η διάρκεια και η ώρα έναρξης των περικοπών θα εξαρτηθούν από τις μονάδες που θα είναι διαθέσιμες αλλά και από το ύψος της ζήτησης. Ήδη, λόγω των κινητοποιήσεων, περί τις 13 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας με ανακοίνωσή του τονίζει, δε, ότι αν είναι αναγκαίες οι διακοπές ρεύματος, αυτές θα επιμερισθούν κατά τρόπο δίκαιο, δηλαδή θα είναι κυλιόμενες ανά περιοχή, συμβουλεύει να αποφεύγονται τα ασανσέρ και απευθύνει έκκληση για περιορισμό της χρήσης ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών κυρίως κατά τις ώρες αιχμής.

ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ-ΗΠΕΙΡΟΣ

KΡΗΤΗ:

Οι κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της ΓΕΝΟΠ, με συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Επιχείρησης στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις 7 μ.μ. πραγματοποιείται συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Το παρών στη συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ θα δώσει και η ΑΔΕΔΥ, το «Κίνημα Δεν Πληρώνω», απολυμένοι υπάλληλοι της ΕΡΤ. Συλλαλητήριο θα γίνει το πρωί και στην Κοζάνη.



Οι εκτός λειτουργίας μονάδες

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι 13 μονάδες της ΔΕΗ που τέθηκαν εκτός λειτουργίας με την έναρξη της απεργίας είναι: Λαύριο 4, Μεγαλόπολη 4, Κομοτηνή, Φλώρινα, από δύο μονάδες στο Αμύνταιο, την Καρδιά και την Πτολεμαΐδα και τρεις μονάδες στον Αγ. Δημήτριο.

Η ισχύς που λείπει από το σύστημα είναι 3.400ΜW. Σε λειτουργία, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, παραμένουν 7 θερμικές μονάδες (λιγνίτης και φυσικό αέριο), ισχύος 2.200MW και τα υδροηλεκτρικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης