Φαρμακευτικό υλικό και άλλα προϊόντα, για την υγιεινή των μεταναστών που βρίσκονται μέσα στο κτήριο της Νομικής και από χθες έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, μετέφεραν λίγο πριν από τις 11:00 οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Λίγο μετά τις 12:00, ο Νίκος Γαλανόπουλος, από την πλευρά της Επιτροπής Αλληλεγγύης, εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι «συμφωνούμε μαζί με τον πρύτανη ότι το κύριο θέμα είναι τα προβλήματα των μεταναστών και η νομιμοποίησή τους. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε για το πού είναι, και όχι για το γιατί είναι εδώ. Θα συζητήσουμε οποιαδήποτε πρόταση μεταφοράς των μεταναστών, αρκεί να είναι προς το συμφέρον τους». Ο κ. Γαλανόπουλος κατηγόρησε για άλλη μια φορά τα Μ.Μ.Ε. για παραπληροφόρηση και ιδίως τα ηλεκτρονικά. Εξήγησε, δε, ότι είναι έτοιμοι να αποκρούσουν οποιαδήποτε επίθεση.

Από τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» ο Γιάννης Μπουζάλας, αφού δήλωσε πως ως οργάνωση δεν συμμετέχουν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης, εντούτοις συμπαρίστανται στον αγώνα τους και αναλαμβάνουν την υγειονομική κάλυψη των απεργών, εξήγησε μάλιστα ότι εγγυούνται για αυτό στην ελληνική κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η είσοδος στον χώρο, όπου έχουν καταλύσει οι μετανάστες απεργοί πείνας, δεν επιτρέπεται πλέον στους δημοσιογράφους και αυτό γιατί οι μετανάστες είναι ήδη πολύ καταπονημένοι και ο χώρος αυτός μέσα στη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών λειτουργεί ως χώρος ξεκούρασης. Η ενημέρωση των δημοσιογράφων γίνεται στον παράπλευρο πεζόδρομο σε στέγαστρο.

Δείτε τι δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Θανάσης Σαράντης, μέλος ΕΑΑΚ‏ μετά τη συνάντηση του με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών:

Διαβάστε επίσης:
«Κλήθηκε στην Εισαγγελία ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών»
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011, 10:28

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης