Συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Πέμπτης, στις Πλαταιές Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο άνδρες, ηλικίας 60 και 37 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Λίγες ώρες νωρίτερα οι δύο άνδρες είχαν προσπαθήσει να κλέψουν το αυτοκίνητο ενός 40χρονου, το οποίο είχε σταθμεύσει σε αυλή αποθήκης που διατηρεί σε αγροτική περιοχή των Πλαταιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από άμεση κινητοποίηση και συντονισμένες έρευνες, εντοπίστηκε αρχικά εγκαταλελειμμένο ένα αυτοκίνητο, κοντά στην περιοχή όπου σημειώθηκε η απόπειρα κλοπής και το οποίο όπως διαπιστώθηκε ανήκε στον 60χρονο.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν οι δύο κατηγορούμενοι.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε η εμπλοκή τους στην απόπειρα κλοπής, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο του 60χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρεις μπαταρίες φορτηγών αυτοκινήτων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και ερευνάται η προέλευση τους καθώς και πλήθος διαρρηκτικών και λοιπών εργαλείων, όπως κατσαβίδια, κόφτες, πένσες, κάβουρας, γρύλλοι, φακοί, γάντια κ.α.

Να σημειωθεί ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις διωκτικές Αρχές, για την διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και σε άλλες περιοχές της χώρας.  

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Θηβών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης