Πιλοτικό πρόγραμμα για την απορρόφηση 1.000 ανέργων ναυτικών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, 04:59
Πιλοτικό πρόγραμμα για την απορρόφηση 1.000 ανέργων ναυτικών
Νέο πρόγραμμα καταρτίζει το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας που στοχεύει στην απορρόφηση 1.000 περίπου ανέργων νέων ναυτικών.

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο παρέχει κίνητρα σε άνεργους νέους ναυτικούς, όλων των ειδικοτήτων να αποκτήσουν δεξιότητες και εργασιακή εμπειρία στο πλοίο, να λάβουν ικανοποιητική αποζημίωση και να έρθουν σε επαφή με τους μελλοντικούς εργοδότες τους ώστε να τους πείσουν για τις εργασιακές δυνατότητές τους.

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ απευθύνεται σε περίπου 1.000 άνεργους νέους ναυτικούς, όλων των ειδικοτήτων, από 18-30 ετών. Δικαιούχος του προγράμματος είναι το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου Εργασίας.

Από τους ωφελούμενους, 200 θα είναι αξιωματικοί και 800 θα είναι κατώτερα πληρώματα λοιπών ειδικοτήτων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση εκατό ωρών από αδειοδοτημένους παρόχους μη τυπικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και πεντάμηνη πρακτική άσκηση επί πλοίου.

Το πρόγραμμα είναι το πρώτο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα για την ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων νέων ναυτικών.

Θα ξεκινήσει το Μάρτιο του 2013 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015. Θα υλοποιηθεί σε δύο κύκλους για τη θεωρητική κατάρτιση και σε πέντε κύκλους για την πρακτική άσκηση επί πλοίου.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: Fpress.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013, 04:59