Βαριές καμπάνες έριξε το δικαστήριο στους κατηγορουμένους για τη δολοφονία του Γιώργου Κοτσιλίδη, στη Δάφνη, τον Απρίλιο του 2013.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη δώδεκα ετών τους τρεις κατηγορουμένους για τη δολοφονία του γιου του ενεχειροδανειστή, ενώ ποινή κάθειρξης 22 ετών επέβαλε στην 25χρονη η οποία χρησιμοποιήθηκε ως «δόλωμα» για να στηθεί το σκηνικό του θανάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στην 25χρονη προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συγγενών τόσο του θύματος όσο και των συγκατηγορουμένων της που ήταν παρόντες στην αίθουσα του ΜΟΔ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική αγόρευση οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι είχαν ανθρωποκτόνο δόλο, αποφάσισαν να αφαιρέσουν από το διαμέρισμα του θύματος τα χρήματα και τα κοσμήματα που υπήρχαν σε αυτό.

Γι΄αυτό το λόγο χρησιμοποίησαν την 25χρονη, Αλεξάνδρα, ως «δόλωμα», γνωρίζοντας ότι το θύμα είχε ιδιαίτερη προτίμηση στις ευσωμες γυναίκες. Εκείνη, όπως επισήμανε η εισαγγελέας, προσέγγισε το θύμα, έμαθε που μένει αλλά και για το μεγάλο χρηματικό ποσό που υπήρχε στο σπίτι. Ο γιος του ενεχειροδανειστή στη Δάφνη οδηγήθηκε στο θάνατο από ασφυξία, όταν οι καταδικασθέντες αφού εισέβαλαν στο σπίτι του, τον έδεσαν στον λαιμό, στο στόμα και χειροπόδαρα προκειμένου να αποσπάσουν ανενόχλητοι 139.000 ευρώ καθώς και ποσότητα χρυσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Του έστησαν παγίδα θανάτου με δόλωμα τη γυναίκα-αράχνη, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014, 19:23

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης