Ποινή 14 μηνών σε πατέρα στα Χανιά που χτύπησε καθηγητή για τη μάσκα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020, 17:08
Ποινή 14 μηνών σε πατέρα στα Χανιά που χτύπησε καθηγητή για τη μάσκα

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με 3ετή αναστολή, επέβαλε το δικαστήριο σε γονέα που επιτέθηκε σε καθηγητή Γυμνασίου των Χανίων, όταν συνέστησε να φορέσει μάσκα ο γιος του για να μπει στο σχολείο.

Έπειτα και από την επισήμανση του συνηγόρου του ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι βίαιος και επέδειξε ειλικρινή μεταμέλεια, ο πατέρας καταδικάστηκε για 14 μήνες (8 για πρόκληση σωματικών βλαβών, 3 για εξύβριση και 3 για απειλή εις βάρος του καθηγητή), με αναστολή 3 ετών, με τον προϋπόθεση να καταβάλει το ποσό των 400 ευρώ στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου ως δωρεά και για κοινωφελή σκοπό.

Ο καθηγητής υπέστη τον ξυλοδαρμό, χαρακτήρισε «χάδι» την ποινή, ενώ έκανε γνωστό ότι είχε δεχθεί απειλητικό τηλεφώνημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Σύλλογο διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου το περιστατικό έλαβε χώρα στο προαύλιο του σχολείου, όταν μαθητής, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, μπήκε στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα.

Ο εκπαιδευτικός, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, που ήταν στην πόρτα του σχολείου ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί, αυτός αρνήθηκε και χωρίς άλλη κουβέντα επιτέθηκε στον καθηγητή με αποτέλεσμα ο τελευταίος να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Πηγή: zarpanews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020, 17:25