Ένοχη για άλλη μία φορά κρίθηκε η πρώην υποψήφια της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη, για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος μετανάστη από Αφγανιστάν, στον Άγιο Παντελεήμονα, τον Σεπτέμβριο του 2011. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών, με αναστολή, για ηθική αυτουργία στην επίθεση. Ως φυσικοί αυτουργοί καταδικάστηκαν σε φυλάκιση επίσης 2 ετών, με αναστολή, οι συγκατηγορούμενοι της, Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης

Και οι τρεις δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο, αλλά, δια των συνηγόρων τους αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θύμα, καταθέτοντας, περιέγραψε την επίθεση που δέχτηκε από 15 άτομα, όπως ανέφερε, τα οποία ξαφνικά άρχισαν να τον κτυπούν. Ανάμεσά τους, μία γυναίκα και δύο άντρες, είπε. “Η γυναίκα αφού μας είπε να φύγουμε, είπε στους δύο άντρες που ήταν μπροστά να μας χτυπήσουν. Άρχισαν με μπουνιές και τρέξαμε προς το σπίτι. Οι άλλοι μπήκαν στην πολυκατοικία, αλλά εγώ δεν πρόλαβα. Άργησε η πόρτα να κλείσει και μπήκε κάποιος μαζί με εμένα. Μετά 3–4 άτομα άρχισαν να με χτυπούν πάρα πολύ άσχημα… Το μαχαίρι είχε χτυπήσει πάρα πολύ κοντά στην καρδιά”.

Ο εισαγγελέας τόνισε στην αγόρευσή του πως «η χρήση του μαχαιριού προκάλεσε χτυπήματα, με στόχο να πλήξουν καίρια το σώμα του παθόντος, δηλαδή να προκαλέσουν βαριά σωματική βλάβη. Άλλωστε, οι κατηγορούμενοι που προχώρησαν στην πράξη τους μετά από προτροπή της κατηγορούμενης, αναγνωρίστηκαν από το θύμα».

Πρωτοδίκως η Θ.Σκορδέλη είχε καταδικαστεί σε 3ετή φυλάκιση με αναστολή για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή επιβλήθηκε και στους άλλους δύο κατηγορουμένους, ενώ σε κανέναν από τους καταδικασθέντες δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης