Λίγο η …αδρεναλίνη του, λίγο οι χειρονομίες του θύματος και ο καυγάς με τον φίλο του, τον «θόλωσαν», ισχυρίστηκε, απολογούμενος, ο  γνωστός τράπερ που κάθισε στο εδώλιο, κατηγορούμενος ότι  μαχαίρωσε και τραυμάτισε τον υπάλληλο καφετέριας, στη Λένορμαν. 

Ο γνωστός τράπερ δήλωσε  στο δικαστήριο πως δε θέλει  να ξαναμπλέξει σε μαχαίρωμα και για το λόγο αυτό, σκέφτεται να …μετακομίσει. Γιατί, όπως φαίνεται, μόνο αν αλλάξει γειτονιά,  θα μπορέσει να μείνει μακριά από τέτοια γεγονότα. Μέχρι τότε πάντως θα έχει στην..πλάτη του την ποινή φυλάκισης 28 μηνών με τριετή αναστολή που του επιβλήθηκε για βαριά  σωματική βλάβη από κοινού, οπλοφορία και οπλοχρησία. Στην ίδια ποινή καταδικάστηκε ένας ακόμη συγκατηγορούμενός του, ο οποίος, κρίθηκε ένοχος, όπως και ο τράπερ, με το  ελαφρυντικό όμως της νεανικής ηλικίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε φυλάκιση 36 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο τρίτος της παρέας από τον οποίο ξεκίνησε ο καυγάς. Και μόνο ο τέταρτος κατηγορούμενος αθωώθηκε επειδή δε συμμετείχε σε όσα έγιναν καθώς βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο γνωστός τράπερ είπε πως γνώριζε το θύμα μόνο εξ’ όψεως εδώ και χρόνια, υποστηρίζοντας όμως πάντα τους προκαλούσε με τη συμπεριφορά του.  «Το θύμα ήταν εριστικό και προκλητικό πάντα. Εκείνη την ημέρα πέρασε από το σημείο που βρισκόμασταν και έκανε χειρονομίες προς σε εμάς. Αναστατωθήκαμε  και είπαμε να πάμε στο μαγαζί που δουλεύει για να συζητήσουμε. Βγαίνουμε από το αμάξι, ο παθών ήταν απ έξω και άρχισε να μας βρίζει. Ο φίλος μου  τον ακολούθησε στο μαγαζί. Το θύμα έκανε συνεχώς μια κίνηση ότι θα βγάλει μαχαίρι από την τσέπη. Πήραμε τις πεταλούδες από το αμάξι και τις κρατούσαμε στο χέρι. Ανέβηκε η ένταση, προσπάθησα να τους χωρίσω και πάνω στο μπουλούκι έγινε ότι έγινε» είπε ο τράπερ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόεδρος: Πήγατε να τους χωρίσετε με τα μαχαίρια στο χέρι;

 

Τράπερ: Ναι δεν το σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή.

 

Πρόεδρος: Πήρατε μαχαίρια για να τους χωρίσετε;

 

Τράπερ: Πήγαμε όταν έκανε την κίνηση αυτή.

 

Πρόεδρος: Ναι, αλλά δεν έβγαλε τίποτα.

 

Τράπερ: Εγώ σας λέω πως σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή. Δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω το μαχαίρι.

 

Πρόεδρος: Ναι αλλά το χρησιμοποιήσατε;

 

Τράπερ: Πάνω στο πέρα δώθε.

 

Πρόεδρος: Μαχαιρώσατε;

 

Τράπερ: Δεν το θυμάμαι. Λογικά όχι, αλλά μάλλον έγινε. Δεν είχα πρόθεση.

 

«Δε θέλω να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Θέλω να τελειώνουμε. Έχω ζητήσει από μεσιτικό γραφείο να μου βρει σπίτι για να αλλάξω γειτονιά να μείνω μακριά από αυτά τα πράγματα» είπε ο κατηγορούμενος τράπερ, ολοκληρώνοντας την απολογία του.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με τον υπάλληλο της καφετέριας  που δέχτηκε έξι μαχαιριές, από μία παρεξήγηση. « Μπαίνω μέσα στο μαγαζί και έρχονται από πίσω μου. Με κρατάει ο ένας και οι άλλος με τον τράπερ με μαχαίρωσαν από πίσω στα πόδια, μηρό, μπράτσο. Είχα αιμορραγία. Έτρεξα φοβούμενος για τη ζωή μου. Φύγανε τρέχοντας πιο πάνω δεν προλάβαιναν να μπουν στο αμάξι» περιέγραψε το θύμα της επίθεσης, συμπληρώνοντας ότι αν δεν άρπαζε κι εκείνος ένα κουζινομάχαιρο «θα συνέχιζαν να τον  μαχαιρώνουν ακόμα».

Το θύμα υποστήριξε πως η πρόθεση των δραστών της επίθεσης δεν ήταν να τον σκοτώσουν. «Πιστεύω ότι είχαν πρόθεση να με τραυματίσουν, ήρθαν να με «σφάξουν» χωρίς κανένα λόγο. Με απειλούσαν ότι θα τα ξαναπούμε. Τους φαινόταν αστείο. Ο ένας μου είπε ότι θα με πυροβολήσει κιόλας και θα τα ξαναπούμε» ανέφερε το θύμα.

Από τα ιατρικά έγγραφα προέκυψε ότι νοσηλεύτηκε για οκτώ ημέρες και όπως ο ιδιος υποστήριξε έπαθε ρήξη νεφρού. « Είναι ομάδα, έτσι λειτουργούν αυτοί, το έχουν κάνει ξανά, απλά δεν υπήρχαν μάρτυρες, εγώ είμαι τυχερός διότι έγινε στο μαγαζί» ανέφερε το θύμα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης