Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αλέκος Πλωμαρίτης (συμμετείχε σε ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού σταθμού Channel 4), από το μονομελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας, για προτροπή σε ρατσιστική βία.

Ο ίδιος στην απολογία του προσπάθησε να πείσει πως επρόκειτο για αστείο που έκανε σε κουβέντα καφενείου και πως αναφερόταν στους… αριστερούς, σε καμία περίπτωση πάντως συλλήβδην στους μετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ρωτήθηκε πάντως από την εισαγγελέα δεν παρέλειψε να πει πως εκείνες οι δηλώσεις του αφορούν και τους «λαθρομετανάστες που σκοτώνουν κόσμο».

Ισχυρίστηκε ότι ο κινηματογραφιστής Κώστας Γεωργούσης του είχε συστηθεί ως φοιτητής σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου και θα έκανε εργασία.

«Εγώ δεν έδωσα καμία συνέντευξη σε δημοσιογράφο. Ο Γεωργούσης ερχόταν συστηματικά για να εκμαιεύσει κάποια πράγματα. Καθίσαμε στο καφενείο και του είπαμε να κλείσει την κάμερα. Μας έκανε κάποιες γελοίες ερωτήσεις και του κάναμε πλάκα και γελάγαμε. Ήμαρτον επειδή είμαστε Χρυσή Αυγή πρέπει να καταδικαζόμαστε όλοι. Με ταλαιπωρούν τώρα δύο χρόνια με δείχνουν παγκοσμίως και γελάει όλη η οικουμένη μαζί μου. Έχω γίνει ρεζίλι. Εγώ βοηθάω του μετανάστες. Στην πολυκατοικία μου το 75% είναι μετανάστες και συναναστρέφομαι καθημερινά μαζί τους», είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινηματογραφιστής πάντως Κώστας Γεωργούσης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν επρόκειτο για αστείο και έχει στα χέρια του και άλλο υλικό το οποίο βρίσκεται και στη διάθεση της δικαιοσύνης. Σε αυτό καταγράφεται όπως είπε ο Αλέκος Πλωμαρίτης να κλοτσά έναν Πακιστανό.

Ο φίλος του κινηματογραφιστή Γιώργος Βάθης που κατέθεσε υπέρ του κατηγορουμένου και ήταν αυτός που τους έφερε σε επαφή είπε στο δικαστήριο ότι «έκαναν καλαμπούρι». Όταν όμως ρωτήθηκε αν είπαν για τους μετανάστες πως «αναπνέουν τον ελληνικό αέρα και μας πνίγουν» ο μάρτυρας απάντησε κυνικά «ναι, γιατί δεν το κάνουν αυτό;».

Διαβάστε επίσης:

Άρχισε η δίκη του Αλέκου Πλωμαρίτη, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014, 10:17

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης