Πηνεία: Περιπολούν με τα δίκαννα για τους ζωοκλέφτες!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014, 09:13
Πηνεία: Περιπολούν με τα δίκαννα για τους ζωοκλέφτες!
«Εξαφανίζονται» τα κοπάδια των κτηνοτρόφων στην Πηνεία του Νομού Ηλείας και το γεγονός αυτό τούς έχει οδηγήσει να λάβουν άμεσα μέτρα. Τα κρούσματα ζωοκλοπών που έχουν καταγραφεί τον τελευταίο μήνα, ανησύχησαν τους κτηνοτρόφους σε Αυγή και Κεραμιδιά, που από τη μία προσπάθησαν να αντικαταστήσουν τα κλεμμένα ζώα στα κοπάδια τους, από την άλλη να τα προφυλάξουν από τους ζωοκλέφτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, οι ζωοκλοπές έχουν αυξηθεί στην περιοχή το τελευταίο χρονικό διάστημα. Κάποια περιστατικά δεν καταγγέλθηκαν καν στις Αρχές, όμως οι κάτοικοι και κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να λάβουν τα μέτρα τους. Στην Αυγή σε δύο περιπτώσεις ζωοκλοπών που έγιναν γνωστές οι δράστες αφαίρεσαν τον τελευταίο μήνα 15 προβατίνες στη μια και τρία αρνιά στην άλλη. Στην πρώτη περίπτωση ο κτηνοτρόφος φοβούμενος ότι θα του κλέψουν και τα υπόλοιπα ζώα του κοπαδιού του, αναγκάστηκε να μεταφέρει τον στάβλο δίπλα στο σπίτι του. Τώρα έχει τον άμεσο έλεγχο και ιδιαίτερα τη νύχτα, καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα μεταβαίνει εκεί για να δει αν όλα είναι καλά.

Στη δεύτερη περίπτωση που αφορά σε κάτοικο που διατηρούσε λίγα αρνιά για τις ανάγκες της οικογένειας, αναγκάστηκε να αγοράσει μόλις δέκα ζώα προκειμένου να τα προσέχει καλύτερα και να αποτρέψει με αυτόν τον τρόπο τον κίνδυνο νέας ζωοκλοπής.

Στην τρίτη περίπτωση στην Κεραμιδιά, οι ζωοκλέφτες έκλεψαν 30 αρνιά. Οι δράστες είχαν παραβιάσει την περίφραξη και φεύγοντας βιαστικά από το μαντρί, πιάστηκαν τα ρούχα τους στο σύρμα, με αποτέλεσμα αυτά να σκιστούν. Ο παθών σε αυτήν την περίπτωση, υπό τον φόβο να του κλέψουν και τα υπόλοιπα 35 πρόβατα που διαθέτει, περιπολεί τη νύχτα κοντά στον στάβλο του με το δίκαννο για να αποτρέψει τους ζωοκλέφτες.

Τα κρούσματα έχουν γίνει γνωστά στην περιοχή της Πηνείας και έχουν οδηγήσει και κτηνοτρόφους να λάβουν ανάλογα μέτρα, προκειμένου να προστατέψουν τα κοπάδια τους και να μην πέσουν θύματα των ζωοκλεφτών.

Πηγή: thebest.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014, 09:25