Ποινική δίωξη για ξέπλυμα χρήματος κατά πρώην διευθυντή του Θεαγενείου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014, 12:40
Ποινική δίωξη για ξέπλυμα χρήματος κατά πρώην διευθυντή του Θεαγενείου
Αντιμέτωπος με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) είναι πρώην διευθυντής κλινικής του «Θεαγένειου» Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Την άσκηση ποινικής δίωξης για το παραπάνω αδίκημα που είναι σε βαθμό κακουργήματος παρήγγειλε ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος.

Όπως προέκυψε, σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κατηγορούμενου βρέθηκαν «ύποπτες» καταθέσεις, το ύψος των οποίων ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, μεγάλο μέρος των καταθέσεων, περί τις 280.000 ευρώ, προέρχονται από φαρμακευτικές εταιρίες και εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων.

Το υπόλοιπο ποσό προέρχεται από πρόσωπα τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Επιπλέον, ο πρώην διευθυντής, ο οποίος -σήμερα- φέρεται ως συνταξιούχος, ελέγχεται για την αγορά δύο ομολόγων, η συνολική αξία των οποίων προσεγγίζει τις 500.000 ευρώ.

Η έρευνα, την οποία συνέδραμε το ΣΔΟΕ και πραγματοποιήθηκε άρση του τραπεζικού απορρήτου, αφορά το χρονικό διάστημα 2001-2010. Για την υπόθεση ο κατηγορούμενος θα κληθεί το επόμενο διάστημα να απολογηθεί στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014, 12:46