Ποινική δίωξη για σειρά κακουργημάτων άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος 15 ατόμων, τα οποία κατηγορούνται ότι ήταν μέλη των δύο συμμοριών εκβιαστών που «πουλούσαν» προστασία σε ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Αττική. Κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και τοκογλυφία σε βαθμό κακουργήματος, εμπορία ναρκωτικών, κατοχή όπλων και πυρομαχικών και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή. Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος τους, φέρονται ότι χρησιμοποιούσαν το πρόσχημα της παροχής «προστασίας» και αναλάμβαναν να εισπράξουν επιταγές εκβιαστικά από τους εκδότες τους. Δραστηριοποιούνταν σε επιχειρήσεις, όπως νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες της Αττικής, ενώ εισέπρατταν από 100 έως 1.000 ευρώ την εβδομάδα ανάλογα με το κατάστημα και την τοποθεσία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περιοχές που «κάλυπταν» ήταν Αρτέμιδα, Ραφήνα, Μελίσσια, Μαρούσι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα, Κυψέλη, Άγιος Παντελεήμονας, πλατεία Αμερικής, Πατήσια, Γκάζι, Παγκράτι, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι-Μπουρνάζι, Αιγάλεω, Γέρακας, Άλιμος, Γαλάτσι, Πεδίον του Άρεως, Αμπελόκηποι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης