Ποινική δίωξη για τους βανδαλισμούς σε Ιερό Ναό δίπλα στη Νομική

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015, 16:30
Ποινική δίωξη για τους βανδαλισμούς σε Ιερό Ναό δίπλα στη Νομική
Με σύλληψη και παραπομπή με την αυτόφωρη διαδικασία απειλούνται οι πρωταγωνιστές των νέων επεισοδίων που έγιναν νωρίς το πρωί κοντά στη Νομική Σχολή. Ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών καλεί τις πρυτανικές αρχές αλλά και την αστυνομία να αναλάβουν ουσιαστικά τις ευθύνες τους, ζητώντας τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η εισαγγελική παραγγελία δίδεται με αφορμή, όπως αναφερεται χαρακτηριστικά «τους πρωτοφανείς βανδαλισμούς που σημειώθηκαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στον Ιστορικό Ναό των Αγ. Αναργύρων, που κείται επί της οδoύ Σόλωνος, πλησίον της Νομικής Σχολής Αθηνών, η οποία τελεί υπό κατάληψη καθώς και την πυρπόληση οχημάτων από ομάδες αντιεξουσιαστών και με δεδομένο ότι όλα τα ανωτέρω συμβάντα σχετίζονται απόλυτα μεταξύ τους».

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 02:15 της Κυριακής άγνωστοι προξένησαν ζημιές σε 2 οχήματα στις οδούς Σόλωνος και Μασσαλίας, ενώ στις 06:00 διαπιστώθηκε διάρρηξη στον Ιερό Ναό, από όπου αφαιρέθηκαν εικόνες και άλλα αντικείμενα.

Η διασύνδεση αυτών των γεγονότων επισήμως από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, οδηγησε σε διαβίβαση των σχετικών δικογραφιών και την άσκηση ποινικής δίωξης κατ΄αγνωστων, για :

1)Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής πραγμάτων αφιερωμένων στη θρησκευτική λατρεία από τόπο προορισμένο γι’ αυτή (κακούργημα)

2)Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συρροή

3) Εμπρησμός κατ’εξακολούθηση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα

4) Διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής υπηρεσίας

5) Παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (πλημμελήματα )

Για το κακούργημα η δικογραφία χωρίστηκε και εστάλη στην κυρία ανάκριση ενώ σ’ ότι αφορά στα πλημμελήματα η δικογραφία εστάλη στην κρατική ασφάλεια για την ανακάλυψη και σύλληψη των δραστών. Όπως αναφέρει η Εισαγγελία «κατόπιν τούτων οι αστυνομικές αρχές καλούνται να ενεργήσουν άμεσα προς αποτροπή περαιτέρω επεισοδίων όπως ορίζει ο νόμος για κάθε αυτόφωρο τελούμενο αδίκημα».

Διαβάστε ακόμη: Κατάληψη της Νομικής Σχολής από αντιεξουσιαστές

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015, 17:32