Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και σειρά πλημμελημάτων ασκήθηκε από τον εισαγγελέα στους συλληφθέντες για το αιματηρό επεισόδιο στου Ρέντη, με θύματα τους δύο νεαρούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Οι κατηγορίες αφορούν σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατά συρροή, ληστεία, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας αντιμετωπίζουν δύο από τους συλληφθέντες οι οποίοι και ρίχνουν ο ένας στον άλλον τις ευθύνες και άλλα δύο άτομα τα οποία καταζητούνται.

Το αδίκημα της ληστείας βαρύνει τέσσερις από τους συλληφθέντες και ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φέρονται οι εννέα.

Δύο από τους συλληφθέντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών προς ιδία χρήση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και η σύζυγος ενός εκ των τεσσάρων εμπλεκομένων στη ληστεία στο Μενίδι, που κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου που διετάχθη, από την οποία προκύπτει η εμπλοκή ενός γιατρού που περιέθαλψε τον ένα από τους μη συλληφθέντες.

«Το μόνο που θέλουμε είναι να δούμε δικηγόρο» ήταν τα λόγια που είπαν ι κατηγορούμενοι στον Εισαγγελέα, που τους παρέπεμψε να απολογηθούν στην 16η τακτική ανακρίτρια, η οποία θα διερευνήσει αν είχαν ενεργό ανάμειξη στην συμπλοκή μ τους αστυνομικούς όλοι οι δράστες της ληστείας.

Διαβάστε επίσης:
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για το μακελειό, Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Εξιχνιάστηκε το έγκλημα στου Ρέντη, Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης