Ποινικές διώξεις για ταμειακό έλλειμμα 3,5 εκατ. ευρώ στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαγκαδά (ΔΕΥΑΛ) παρήγγειλε ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το ταμειακό έλλειμμα επικεντρώνεται στο χρονικό διάστημα 2011-14, ενώ οι διώξεις στρέφονται εναντίον συνολικά πέντε προσώπων, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται ο τότε δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τις ίδιες πηγές, ως εκ των «πρωταγωνιστών» της υπόθεσης φέρεται ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κατά την επίμαχη περίοδο. Σε βάρος του, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να κινηθεί η διαδικασία της ποινικής δίωξης για απιστία και πλαστογραφία. Μάλιστα, η πρώτη κατηγορία καλύπτεται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου και επισείει ποινή που φτάνει έως τα ισόβια δεσμά.

Εκτός από τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, ο εισαγγελέας παρήγγειλε δίωξη σε βάρος του τέως δημάρχου Λαγκαδά Γιαν. Αναστασιάδη και τριών υπαλλήλων της επιχείρησης για απλή συνέργεια στην απιστία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης