Ποινικοποιούνται οι διαδηλώσεις;

Ποινικοποιούνται οι διαδηλώσεις;
Τροπολογία της κυβέρνηση ποινικοποιεί την πολιτική δράση όσων αντιτίθενται στις κυρώσεις που επιβάλλουν Διεθνείς Οργανισμοί κατά κρατών, σύμφωνα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Μάλιστα, έχει ήδη ζητηθεί από τα κόμμα αυτά η απόσυρση της τροπολογίας, με το αιτιολογικό ότι θέτει στο περιθώριο τις δράσεις πολιτικής διαφωνίας.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τα ηλεκτρονικά βραχιολάκια των κρατουμένων, το απόγευμα της Παρασκευής, και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, καθώς «οι απείθαρχοι» και οι αλληλέγγυοι σε διάφορες χώρες και κινήματα θα διώκονται ακόμη και αν το εθνικό δίκαιο δεν θεωρεί έκνομες τις ενέργειές τους.

Η ποινή φυλάκισης σε περίπτωση που κάποιος «με πρόθεση παραβιάζει κυρώσεις ή περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε βάρος κρατών ή οντοτήτων, ή οργανισμών ή φυσικών προσώπων, με αποφάσεις του Συμβουλίου του ΟΗΕ ή με κανονισμούς της ΕΕ» ορίζεται στους έξι μήνες, «εκτός και αν από άλλη διάταξη προβλέπεται βαρύτερη ποινή».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013, 06:15