Ο Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος εκλέχθηκε το 2002 προϊστάμενος στο Πρωτοδικείο Αθηνών και το 2013 προήχθη σε πρόεδρο εφετών.

Έχει διατελέσει προϊστάμενος στα Πρωτοδικεία Θράκης και Εύβοιας, ενώ ενεπλάκη στο παραδικαστικό κύκλωμα του 2007, που συγκλόνισε την Ελλάδα. Ο ίδιος, βέβαια, απηλλάγη (ήταν ανάμεσα στους 18 απαλλαγέντες) και ουδέποτε παραπέμφθηκε σε δίκη, με απόφαση του εισαγγελέα εφετών, Κυριάκου Καρούτσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Ιανουάριο του 2017, η εκπομπή «Δίκη» στον ΣΚΑΪ είχε δημοσιοποιήσει την πληροφορία ότι ο γιος του προέδρου του Συμβουλίου Εφετών κ. Σταμαδιάνου είχε διοριστεί επί Σαρρή στην ΕΠΟ.

Αναλυτικά, όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή: «Ζήτημα αυτοεξαίρεσης του προέδρου του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου δημιουργείται μετά την αποκάλυψη της “Δίκης στον ΣΚΑΪ” ότι ο γιος του είχε διοριστεί στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

»Ο κ. Σταμαδιάνος έχει αναλάβει εδώ και πέντε μήνες τη δικογραφία της “εγκληματικής οργάνωσης” του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπου κατηγορούμενοι είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής και ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιάννης Παπακωνσταντίνου. Επί των ημερών τους, στις 22 Ιανουαρίου 2014, είχε διοριστεί ο δικηγόρος Γεώργιος Σταμαδιάνος, υιός του προέδρου του Συμβουλίου Εφετών, στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Προκύπτει το εύλογο ερώτημα για ποιον λόγο ο Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος δεν επικαλέστηκε ζήτημα δικαστικής ευπρεπείας ή προσωπικής ευθιξίας, ώστε να αιτηθεί την αυτοεξαίρεσή του. Αντίθετα, άλλο μέλος του ίδιου Συμβουλίου Εφετών, η δικαστής Χριστίνα Ρωμέση, αυτοεξαιρέθηκε λόγω κουμπαριάς με δικηγόρο κατηγορουμένου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης