Μία νέα μορφή απάτης, με τη μορφή πυραμίδας, εμφανίστηκε στην Ελλάδα και απασχολεί έντονα τα τουριστικά γραφεία, στα οποία επιφέρει σοβαρή οικονομική ζημιά.

Ένα δίκτυο στρατολογημένων πωλητών απλώνεται από την Αλεξανδρούπολη προς όλη την Ελλάδα, ενώ τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν θορυβήσει τουριστικούς πράκτορες, στρατολογούν μέλη στο Βόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», η στρατολόγηση, στη διάρκεια συγκεντρώσεων, φαίνεται ότι γίνεται με τον εξής τρόπο: το κάθε άτομο πληρώνει 250 ευρώ εγγραφή. Εάν στρατολογήσει έξι δικά του άτομα, του επιστρέφονται τα 250 ευρώ, καθώς και 50 ευρώ για κάθε νέο μέλος και η πυραμίδα συνεχίζεται…

Στόχος είναι αυτά τα άτομα να προωθούν μέσω της εταιρίας τους, συγκεκριμένα πακέτα εκδρομών, τα δε αεροπορικά εισιτήρια να τα εκδίδουν από την Rovia. Τα πακέτα διακοπών είναι σε δολάρια.

«Πρόκειται για μια παράνομη δραστηριότητα και ως τέτοια πρέπει να τη σταματήσουμε. Επιπλέον θα παραπλανήσουν πολύ κόσμο και θα προσπαθήσουν να αποσύρουν κόσμο από τα ταξιδιωτικά γραφεία», ήταν τα μηνύματα που έλαβε και από πράκτορες του τουρισμού στο Βόλο ο Σύνδεσμος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων στην Ελλάδα (HATTA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπηρεσία εξέτασε άμεσα το θέμα και η έρευνά της οδήγησε σε εταιρεία με έδρα το Τέξας. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο δραστηριοποιείται από το 2012.

Στην Κύπρο, η αστυνομία έχει εκδώσει ανακοίνωση για την πιθανή διάπραξη απάτης τύπου «Πυραμίδα», με ομάδα η οποία συνεχώς διευρύνεται. Τα πρόσωπα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, φαίνεται να ενεργούν ως μεσάζοντες για λογαριασμό εταιρείας.

Αν και δεν υπήρξε οποιαδήποτε καταγγελία για εξαπάτηση, η Αστυνομία της Κύπρου συνέστησε στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και επιφυλακτικό, εφόσον περιέλθουν στην αντίληψή του τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης