Πήρε εξιτήριο ο Άκης και επέστρεψε στη φυλακή

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017, 10:55
Πήρε εξιτήριο ο Άκης και επέστρεψε στη φυλακή
Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε το πρωί της Παρασκευής ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος όμως επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς, σύμφωνα με το περιβάλλον του, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα της εγγυοδοσίας για να αφεθεί ελεύθερος, βάσει απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την 5η κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, του επέβαλε εκτός από την καταβολή εγγυοδοσίας και μία σειρά περιοριστικών όρων​
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση για τριπλό bypass, οδηγήθηκε εκ νέου πίσω στο κελί του, στον Κορυδαλλό. Η οικογένειά του δεν μπόρεσε να βρει, σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, το ποσό των 200.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί ως χρηματική εγγύηση μεταξύ άλλων περιοριστικών όρων για την αποφυλάκισή του.

Υπενθυμίζεται πως το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή την 5η κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, του επέβαλε εκτός από την καταβολή εγγυοδοσίας και μία σειρά περιοριστικών όρων, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων, παράδοση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας, διαμονή σε γνωστή διεύθυνση κ.λπ.Η αίτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου έγινε δεκτή από τους δικαστές αλλά και την εισαγγελέα λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, τα οποία -σε συνδυασμό με το προχωρημένο της ηλικίας του- καθιστούν αναγκαία την αναστολή της κράτησής του. Για «απόφαση άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος» είχαν μιλήσει από την πρώτη στιγμή οι συνήγοροί του, οι οποίοι υποστήριξαν πως δεν είναι σε θέση ο πρώην υπουργός να καταβάλει το ποσό της υψηλής, όπως τη χαρακτήρισαν, εγγυοδοσίας.

Δήλωση Λ. Κοτσαλή για εξιτήριο Άκη:

Η επιστροφή του κ. Τσοχατζόπουλου στη φυλακή αποδυναμώνει πλήρως την απόφαση 1094/2017 του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που ανέστειλε, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 497 παρ. 7 και 8 προτελευταίο εδάφιο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, την εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης λόγω βλάβης της υγείας του. Με την απόφαση αυτή απετράπη την ύστατη στιγμή ο κίνδυνος ζωής του πρώην υπουργού.

Δεν είναι συμβατό με το δικαιικό μας σύστημα και τον νομικό μας πολιτισμό η εξάρτηση της ζωής ενός ανθρώπου από την καταβολή ή μη χρηματικής εγγυοδοσίας. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη. Η λύση βρίσκεται στα χέρια της
.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017, 13:14