Σε εργασίες κατεδάφισης μέρους του εγκαταλελειμμένου κτηρίου, επί της Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά, όπου εκδηλώθηκε χθες πυρκαγιά, αναμένεται να προχωρήσει σήμερα ο Δήμος Πειραιά.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε ότι το συγκεκριμένο κτήριο έχει υποστεί τεράστιες φθορές από σεισμούς και έχει καεί τουλάχιστον τρεις φορές, σχεδόν ολοκληρωτικά. «Έχω εκφράσει δημόσια προς όλους τους αρμόδιους ότι το κτήριο αυτό θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει κατεδαφιστεί» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «όλοι οι φορείς της πόλης, δήμος, αντιπεριφέρεια, Τροχαία Πειραιά, Αστυνομική Διεύθυνση, Πυροσβεστική, έχουν κοινή άποψη για την αναγκαιότητα ολικής κατεδάφισης του κτηρίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε επίσης ότι «δυστυχώς κόντρα σε όλους, αλλά κυρίως κόντρα στη λογική, κάποιοι χαρακτηρίζουν το κτήριο ως «έργο τέχνης» και δεν μας επιτρέπουν την ολική κατεδάφισή του».  

Ο δήμαρχος Πειραιά ευχαρίστησε την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τις προσπάθειές της, προκειμένου να βρεθεί το συντομότερο η καλύτερη δυνατή λύση, τον διοικητή της Τροχαίας Πειραιά Κωνσταντίνο Πετρόπουλο για τις προσπάθειές του, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι η τεράστια ταλαιπωρία των οδηγών αναμένεται να έχει λήξει μέχρι σήμερα το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης