Κι ενώ μετρά πλέον αντίστροφα η προθεσμία που λήγει στις 20 Μαΐου, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και εκατοντάδες Ηλείοι εξακολουθούν να σχηματίζουν ουρές στα ΚΕΠ για να ενταχθούν βάσει εισοδηματικών κριτηρίων και περιουσιακών στοιχείων.

Πανελλαδικά μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας, οι αιτήσεις είχαν φτάσει τις 180.974, εκ των οποίων ιδιωτικά υποβλήθηκαν οι 77.751 ενώ σε ΚΕΠ οι 103.223.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον Πύργο και την ευρύτερη περιοχή, τον μεγάλο όγκο των πολιτών που είτε απλώς ενημερώνονται είτε υποβάλλουν αίτηση, έχει δεχθεί το ΚΕΠ Πύργου στο διοικητήριο που όπως μας ενημέρωσε ο Δ/ντής του κ. Γιάννης Κουλούκης, συνεχίζει να δέχεται αμείωτα για πάνω από τρεις εβδομάδας, καθημερινά περίπου 200 αιτήσεις κατά μέσο όρο!! Επίσημα στοιχεία μόνο για την Ηλεία δεν υπάρχουν πέραν των συγκεντρωτικών για όλη τη χώρα, αυτό θα γίνει αφού λήξει η προθεσμία, ωστόσο αν ερμηνεύουμε σωστά την λαοθάλασσα που νυχτοξημερώνεται στο ΚΕΠ του Πύργου και τα πρόχειρα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώνονται – γιατί δεν υποβάλλουν όλοι αίτηση- με την λήξη της προθεσμίας διακινδυνεύουμε να προβλέψουμε ότι θα πρέπει λογικά οι αιτήσεις να φτάσουν ίσως και τις 2.500- 3.000! Και μόνο η προσέλευση, δυστυχώς φτάνει για να συμπεράνουμε ότι εκατοντάδες Ηλείοι διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και περιμένουν μέσα από το πρόγραμμα να λάβουν είτε επιδότηση σίτισης είτε επιδότηση ενοικίου, αφού είναι γνωστό ότι η Ηλεία έχει μεγάλο ποσοστά ανεργίας και ότι η κρίση έχει χτυπήσει αλύπητα το νομό μας!

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα Πανελλαδικά στοιχεία που προκύπτουν οι περισσότερες αιτήσεις αφορούν την επιδότηση σίτισης (69.893), ακολουθούν αυτές που αφορούν το επίδομα ενοικίου (2.344) και τελευταίες είναι αυτές για την δωρεάν επανασύνδεση ρεύματος και δωρεάν παροχή ηλεκτρική ενέργειας (1.408). Επίσης μεγάλος είναι ο αριθμός των αιτήσεων που αφορά συνδυασμό των παροχών που σχετίζονται με το ρεύμα και την επιδότηση σίτισης (51.741), ακολουθεί ο συνδυασμός που αφορά το επίδομα ενοικίου και την επιδότηση σίτισης (17.466) και τελευταίος είναι ο συνδυασμός που αφορά τις παροχές που σχετίζονται με το ρεύμα και το επίδομα ενοικίου (860). Αρκετά υψηλός είναι αριθμός που αφορά τον συνδυασμό και των τριών παροχών (37.262).

ΠΗΓΗ: ilialive.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Πάνω από 120.000 αιτήσεις σε 15 μέρες για το πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης