Πύργος: Εξιχνιάστηκαν απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος πολιτών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020, 12:13
Πύργος: Εξιχνιάστηκαν απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος πολιτών

Απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος πολιτών, με το πρόσχημα της αγοράς ελαιολάδου ή άλλων προϊόντων, εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ανδρών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της κατ΄ εξακολούθηση διάπραξης εξαπατήσεων και πλαστογραφιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πύργου, οι δράστες προσέγγιζαν, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, τα υποψήφια θύματά τους, προσποιούμενοι τους αγοραστές ελαιολάδου ή άλλων προϊόντων.

Στη συνέχεια έκαναν παραγγελίες ελαιολάδου και άλλων προϊόντων, καταρτίζοντας πλαστές τραπεζικές επιταγές και αποδεικτικά κατάθεσης χρηματικών ποσών σε τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων τους, προκειμένου να τα πείσουν για τη συναλλαγή. Μάλιστα, επέλεγαν ως ημέρες κατάρτισης των πλαστών επιταγών την Παρασκευή ή το Σάββατο, ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου από τα θύματά τους της γνησιότητας των επιταγών ή των αποδεικτικών μεταφοράς χρημάτων και πάντα ισχυρίζονταν ότι είχαν λογαριασμό σε διαφορετική τράπεζα από αυτή του κάθε παθόντα.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, εξιχνιάστηκαν συνολικά 16 απάτες, απόπειρες απάτης και πλαστογραφίες που διαπράχθηκαν στην Ηλεία, από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2019.

Επίσης το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες φθάνει τα 47.541 ευρώ, ενώ είχαν αποπειραθεί να αφαιρέσουν ακόμα 81.000 ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020, 12:33