Σε καταγγελία – καταπέλτη κατά παντός υπευθύνου σχετικά με τα όσα συνέβησαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στον Πύργο, εξέδωσε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου.

Προηγήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου το πρωί του Σαββάτου με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου, μετά τα όσα απαράδεκτα γεγονότα συνέβησαν στην πόλη του Πύργου στην προγραμματισμένη παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου που δεν έγινε ποτέ, επισημαίνει τα εξής:

α) Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες βρίσκονταν στην καθορισμένη θέση τους, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα.

β) Την αποκλειστική ευθύνη της παρέλασης έχει ο εντεταλμένος υπάλληλος – τελετάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

γ) Μέχρι τις 11:50, δηλαδή, είκοσι λεπτά (20΄) μετά την προκαθορισμένη, σύμφωνα με το πρόγραμμα, έναρξη, ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ, αλλά ούτε και ματαίωσής της.

δ) Οι “επίσημοι” δεν εμφανίστηκαν ΠΟΤΕ, αν και γνώριζαν το πρόγραμμα και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ή έδωσαν προτεραιότητα στη δεξίωση και στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις, ή, σκόπιμα, φρόντισαν να απουσιάσουν.

ε) Η ανεύθυνη στάση των “υπευθύνων” είχε ως αποτέλεσμα, μετά το ξέσπασμα της καταιγίδας, αφ’ ενός μεν, να ματαιωθεί η παρέλαση, αφ’ ετέρου δε, να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών.

στ) Η παραπάνω στάση των ανεύθυνων “υπευθύνων” αποτελεί προσβολή στον εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα της ημέρας, στους πολίτες του Πύργου, στους εκπαιδευτικούς και, κυρίως, στους μαθητές. Περιμέναμε δε μεγαλύτερη ευαισθησία, τουλάχιστον, από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για τους παραπάνω λόγους, ο Σύλλογός μας, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ την ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ των “επισήμων” και τους καλεί, αν όχι ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ, αναλαμβάνοντας ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί, τουλάχιστον, να ζητήσουν ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους πολίτες του Πύργου».

ΠΗΓΗ: ilialive.gr

Διαβάστε επίσης: Aγανακτισμένη μάνα παρήλασε στη βροχή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης