Σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεται η Πυροσβεστική στην περιφέρεια και ειδικά στην Ηλεία, όπως ανέφερε ο περιφερειακός διοικητής Δυτικής Ελλάδος, αρχιπύραρχος Νίκος Ρουμελιώτης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλο, στον Πύργο.

Όπως εξήγησε ο κ. Ρουμελιώτης, έχουν ενισχυθεί τόσο ο μηχανοκίνητος στόλος όσο και το έμψυχο δυναμικό, ενώ από την 1η Ιουλίου αναμένεται να λειτουργήσουν ακόμα δύο πυροσβεστικά κλιμάκια στη Δίβρη και την Ανδρίτσαινα, καλύπτοντας έτσι το ορεινό «τόξο» της Ηλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στα εναέρια μέσα, σημείωσε ότι στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας ήδη έχουν σταθμεύσει δύο αεροσκάφη τύπου Canadair, δυο αεροσκάφη τύπου PZL και το ελικόπτερο Erickson. Μάλιστα πρόσθεσε πως η αποτελεσματικότητα των εναέριων μέσων αποδείχτηκε στην πρόσφατη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Ανδρίτσαινας.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννόπουλος μίλησε για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις πυροπροστασίας που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Μία από αυτές, όπως υπογράμμισε, αφορά σε καθαρισμούς και αποψιλώσεις κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου, αλλά και σε σημεία τα οποία υποδεικνύει η Πυροσβεστική, για να μην υπάρξει πρόβλημα πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης