Σε εξέλιξη είναι από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη περιοχή Βαμβακόπουλο στα Χανιά. Η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 02.00 τα ξημερώματα καίει κοντά σε σπίτια χωρίς να τα απειλεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτήν την ώρα μαίνονται τέσσερα μέτωπα, όπως αναφέρει το flashnews.gr, με τα πιο επικίνδυνα να είναι στα Μεγάλα Χωράφια και το Βαμβακοπουλο, όπου έχουν καεί βιομηχανικές μονάδες ενώ έχουν εκκενωθεί και σπίτια.

Πιο συγκεκριμένα στο Βαμβακόπουλο που η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα έχουν καεί ολοσχερώς 3 επιχειρήσεις, ο Συνεταιρισμός Αλουμινοκατασκευαστών, μια επιχείρηση με αγροτικά προϊόντα και μια αντιπροσωπεια με βάρκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες 14 πυροσβεστικά οχήματα, 2 εκ των οποίων κατέφθασαν από Ρέθυμνο και Ηράκλειο, μεγάλος αριθμός πυροσβεστών, οχήματα των ΟΤΑ και του στρατού ενώ δεν αποκλείεται στη συνέχεια της ημέρας οι δυνάμεις πυρόσβεσης να ενισχυθούν με καναντέρ από την Αθήνα.

Στα Μεγάλα Χωράφια το σκηνικό είναι επίσης εφιαλτικό καθώς οι φλόγες μπήκαν μέσα στα σπίτια χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί εκτεταμένες καταστροφές.

Σε εξέλιξη επίσης βρίσκονται δύο ακόμα μέτωπα φωτιάς, στην περιοχή Καφάρο του Δήμου Πλατανιά και στα Κεραμειά όπου ευτυχώς η κατάσταση εκεί είναι καλύτερα.

Στα Κεραμειά ωστόσο υπάρχουν αναφορές ότι έχει καεί ένα αυτοκίνητο καθώς και αγροτικά μηχανήματα. Επί ποδός βρίσκονται όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η Αστυνομία, αλλά και ο Στρατός βρίσκεται σε επιφυλακή.

Αναφορές για τραυματίες δεν έχουν γίνει, ωστόσο ο Νομός Χανίων βρίσκεται στην κυριολεξία στο έλεος των ανέμων και των πυρκαγιών.

Τη μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ έδωσαν μαζί με τους πυροσβέστες, κάτω από δύσκολες συνθήκες, και δεκάδες κάτοικοι των περιοχών που πλήγησαν.

Δείτε εικόνες καθώς και δηλώσεις που έκανε νωρίτερα το βράδυ ο Υπ. Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Κουρουπάκης από το Βαμβακόπουλο.



Εστίες στην Πελοπόννησο – Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κυπαρισσία

Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τη νύχτα στην Πελοπόννησο, απείλησαν κατοικημένες περιοχές και έχουν καταστρέψει αρκετά στρέμματα με καλλιέργειες σε Κυπαρισσία και Μάνη.

Ειδικότερα, στις 10 χθες το βράδυ, εκδηλώθηκε φωτιά λίγο έξω από την Κυπαρισσία στον δρόμο για Φιλιατρά. Λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν, η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, απείλησε σπίτια και επιχειρήσεις στην Κυπαρισσία, κάνοντας στάχτη μέχρι στιγμής, πολλά στρέμματα με ελιές.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής του δήμου Τριφυλίας στην Αρεόπολη, εθελοντές με μηχανήματα και πολίτες που έβλεπαν τις περιουσίες τους να απειλούνται και να καταστρέφονται, έδωσαν μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα. Αυτή την ώρα η φωτιά είναι σε ύφεση και προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο επιχειρούν 19 οχήματα με 55 άνδρες της πυροσβεστικής.

Το δεύτερο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στην περιοχή Τριανταφυλλιά της Μάνης, λίγα χιλιόμετρα από την Αρεόπολη. Ο δυνατός αέρας, που έφτανε κοντά τα 10 μποφόρ, έδωσε έκταση στη φωτιά που καίει ακατάπαυστα χαμηλή βλάστηση και ελαιοπερίβολα.

Η φωτιά στη Μάνη βρίσκεται σε εξέλιξη και επιχειρούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο 15 οχήματα της πυροσβεστικής με 50 άνδρες και πολίτες από την περιοχή.

Υπό μερικό έλεγχο έθεσαν οι πυροσβέστες πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε αγροτική έκταση στην Πάρο.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης