Πύρινος Δεκαπενταυγούστος στην αν. Αττική

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017, 10:07
Πύρινος Δεκαπενταυγούστος στην αν. Αττική
Δραματική συνεχίζει να είναι η κατάσταση της μεγάλης φωτιάς που κατακαίει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα την ανατολική Αττική. Η πυρκαγιά, που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, συνεχώς παρουσιάζει αναζωπυρώσεις με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν να κάνουν ακόμα δυσκολότερο το έργο της κατάσβεσης. 

Τα πύρινα μέτωπα είναι τρία και από αυτά βγαίνουν πυκνοί μαύροι καπνοί.Δύσκολη η νύχτα της Δευτέρας

Η νύχτα της Δευτέρας ήταν πολύ δύσκολη καθώς κύλησε με αναζωπυρώσεις σε όλη την έκταση της τεράστιας πυρκαγιάς και ιδίως προς την πλευρά του Καπανδριτίου. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα μέτωπα στο Βαρνάβα και το Γραμματικό, ενώ μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής μάχονται στο Μετόχι και το Μικροχώρι.Στην περιοχή υπάρχουν σπίτια αλλά διάσπαρτα, εκτός χαράδρας, τα οποία κινδυνεύουν εάν η φωτιά ξεφεύγει.

Δείτε πως κατέγραψε το drone του zougla.gr τις εικόνες καταστροφής στην ανατολική Αττική.


Στη μάχη από το πρωί και τα εναέρια μέσα

Με το που ξημέρωσε ξεκίνησαν ρίψεις νερού και τα εναέρια μέσα (τέσσερα ελικόπτερα) και τρία Καναντέρ.Οι δυνάμεις των εναέριων μέσων, όπως τονίζει η πυροσβεστική μέσα στην ημέρα αναμένεται να ενισχυθούν.

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύουΣτις 2.30 τη νύχτα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και σε άλλους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στον κόμβο Μικροχωρίου προς Μικροχώρι, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου με την οδό Οδυσσέα Ελύτη, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου με την 25ης Μαρτίου και στη συμβολή της επαρχιακής οδού Βαρνάβα-Καπανδριτίου με την 25ης Μαρτίου. 

Κλειστή είναι η νέα εθνική οδός Καλάμου – Καπανδριτίου καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει πολύ κοντά στην άσφαλτο.

Η εκτροπή κυκλοφορίας γίνεται στα εξής σημεία:

  • Στην Πλατεία Καλάμου προς τους Αγίους Αποστόλους
  • Στον Κόμβο Μικροχωρίου προς Κάλαμο

Τι δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης, Π. Φιλίππου


Η νύχτα της Δευτέρας ήταν πολύ δύσκολη και κύλησε κυρίως με αναζωπυρώσεις σε όλη την έκταση της τεράστιας πυρκαγιάς
Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου ο οποίος μίλησε το πρωί στην τηλεόραση της ΕΡΤ δήλωσε πως η πύρινη λαίλαπα κινείται απειλητική, αλλά με αργό ρυθμό και χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Σημειώνεται πως στο Καπανδρίτι, η κύρια γραμμή άμυνας βρίσκεται στις περιοχές στο Μικροχώρι και το Μετόχι όπου δημιουργούνται από δυνάμεις του στρατού ζώνες αναχαίτισης ώστε να περικυκλωθεί η φωτιά. 

Οι φλόγες έχει κατεύθυνση προς την ευρύτερη περιοχή του οικισμού Ούλμπερι, στον 'Άγιο Συμεών και σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Κάλαμος, το Καπανδρίτι και ο Βαρνάβας

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει κηρύξει τις δημοτικές ενότητες Καλάμου, Καπανδριτίου και Βαρνάβα  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά. Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς


Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, για σήμερα Τρίτη 15 Αυγούστου 2017, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Διαβάστε επίσης:


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017, 10:46