Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στη δυτική Φθιώτιδα απειλεί ακόμη και κατοικίες στο χωριό Βίτωλη του δήμου Μακρακώμης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η πυρκαγιά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (28/5) όταν τρακτέρ φορτωμένο με μπάλες ζωοτροφών στην πλατφόρμα, πήρε φωτιά χωρίς να το συνειδητοποιήσει εγκαίρως ο οδηγός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα από τη διασταύρωση της Παλαιοβράχας και μέχρι 100 μέτρα πριν τη Βίτωλη να σκορπάει φλόγες που γρήγορα μεταδόθηκαν σε ελιές και δασική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα ενώ κινητοποιήθηκαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Επενέβησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και μέσα του δήμου Μακρακώμης, ενώ η Αστυνομία σταμάτησε την κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου στο ύψος του χωριού.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ελέγξουν τα διάσπαρτα μέτωπα φωτιάς λίγο μετά τη Μακρακώμη, στον δρόμο Λαμίας- Καρπενησίου στη Φθιώτιδα.

Οι φλόγες κινήθηκαν δυτικά του χωριού Βίτωλη απειλώντας αρχικά σπίτια, αλλά η επέμβαση δυνάμεων της Πυροσβεστικής απέτρεψε την επέκταση της ενώ οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι διάσπαρτη σε πάρα πολλά σημεία χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές, έχουν καεί δεκάδες κολώνες της ΔΕΗ που είναι κατά μήκος της εθνικής οδού Λαμίας- Καρπενησίου.

Πηγή: ΑΠΕ, lamiareport

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης