Πυρκαγιά σε δασική έκταση με πεύκα και χαμηλή βλάστηση, εκδηλώθηκε πριν από λίγο στις Ροβιές Ευβοίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά δεν απειλεί άμεσα κατοικημένη περιοχή αυτή τη στιγμή, αλλά είναι κοντά σε σπίτια, γι’ αυτό έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι πριν από δύο χρόνια είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο ίδιο σημείο. Είναι πάνω από τον οικισμό, δεν απειλεί άμεσα σπίτια, ενώ ο άνεμος είναι 5 μποφόρ.

Λίγες ώρες αργότερα, η μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων μπορέσε να ανακόψει την πορεία της πυρκαγιάς και να αποτρέψουν την επέκταση της σε κατοικημένες περιοχές, με συνέπεια οι επίγειες δυνάμεις πλέον προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο από τα τέσσερα αεροσκάφη μετά τις βολές που έκαναν αποχωρήσαν ήδη, ενώ παραμένουν τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας, όπως και τα δύο ελικόπτερα συνεχίζουν να κάνουν βολές σε δυσπρόσιτες περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη στη φωτιά βρίσκονται 21 οχήματα με 52 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα, και αυτή τη στιγμή προσπαθούν να περιορίσουν την έκτασή της φωτιάς περιμετρικά, η οποία πλέον δεν εμπνέει καμία ανησυχία, σύμφωνα με τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Ζώη Πολύζο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο που εξασφάλισε το zougla.gr:

 

 

 

 

Στο ίδιο σημείο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά πριν από δύο χρόνια

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης