Πυρκαγιά σε αγροτοδασική περιοχή από άγνωστη αιτία, εκδηλώθηκε το μεσημέρι στη δυτική Ρόδο, μεταξύ των κοινοτήτων Σορωνής και Θολού στην περιοχή της Παντάνασσας.

Για την αντιμετώπισή της έχουν σπεύσει στην περιοχή 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, τρία ελικόπτερα, δύο αεροπλάνα καναντέρ και το ρωσικό Beriev-200. Συνδράμουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες των ΟΤΑ. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης αναμένεται να ενισχυθούν και με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Αργά το απόγευμα διατάχθηκε η εκκένωση του χωριού Ψίνθος και του στρατοπέδου Καλαμώνα, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι κάτοικοι του χωριού Μαριτσά. Νωρίτερα είχε διαταχθεί για προληπτικούς λόγους η εκκένωση της Κοιλάδας των Πεταλουδών και του στρατοπέδου Καλαμώνα. Παράλληλα, μεγάλο μέρος του νησιού είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω της φωτιάς. 

Σημειώνεται ότι σήμερα το νησί της Ρόδου βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή επειδή σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασία υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Πηγή: rodiaki.gr dimokratiki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης