Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Κατάβαση της Χίου με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να έχουν σπεύσει στο σημείο.

Η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 07:00 το πρωί της Πέμπτης. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι άνεμοι, η ένταση των οποίων φτάνει τα επτά μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τον Γιάννη Βουράκη, διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, η πυρκαγιά βρίσκεται μέσα στο χωριό με αποτέλεσμα να έχει ήδη δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση της περιοχής. Μάλιστα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ήταν ήδη μέσα στο χωριό όταν έφτασαν τα πρώτα οχήματα.

Στην περιοχή βρίσκονται και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις: 42 πυροσβέστες, 5 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, τρία ελικόπτερα και έξι αεροσκάφη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, δόθηκε εντολή για εκκένωση και του οικισμού της Σιδηρούντας. Σύμφωνα με το site astraparis.gr, οι δυνατοί άνεμοι σπρώχνουν προς εκείνη την πλευρά την φωτιά και παρά το γεγονός ότι είχε καεί όλη η περιοχή στην πυρκαγιά του 2016 η φωτιά βρίσκει έδαφος και καύσιμη ύλη και προχωρά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αμανής Κυριάκο Ζωάνο, η κατάσταση στην περιοχή είναι δύσκολη λόγω και των ισχυρών ανέμων. Επίσης, πιθανότατα να εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας και το χωριό Διευχά, μετέδωσε η ΕΡΤ.

 

 

 

 

Με πληροφορίες από xiakoslaos.gr, politischios, astraparis.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης